Aziz Kocaoğlu’ndan değişim açıklaması!

Aziz Kocaoğlu’ndan değişim açıklaması!
4 Temmuz 2018 12:22

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’ndan merakla beklenen açıklama geldi.

 

 

CHP’de İnce’nin Kılıçdaroğlu’na yaptığı teklif sonrası sıcak saatler yaşanırken tavrını değişimden yana koyarak kurultay delegeleriyle görüşen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’ndan merakla beklenen açıklama geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin görüşmesi sonrası İnce’nin basına yaptığı açıklamalar üzerine parti içinde olağanüstü kurultay sesleri iyice yükseldi.

İnce, Kılıçdaroğlu’na ‘Kendisinin genel başkan, Kılıçdaroğlu’nun ise onursal genel başkan olması’ teklifi ilettiğini basınla paylaşırken Kılıçdaroğlu’nun ‘hayır’ demesi durumunda olağanüstü kurultay sorununu örgütün çözeceğini ifade etti. Bu sözler parti örgütünde olağanüstü kurultay tartışmasının iyice alevlenmesine neden oldu.

Olağanüstü kurultay noktasında tavrı merakla beklenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan flaş bir hamle geldi. Kocaoğlu kurultay delegelerini arayarak partide değişim gerektiğini ve kanaatinin bu yönde olduğunu bildirdi.

Bu gelişmenin ardından Başkan Kocaoğlu’ndan sürece ilişkin beklenen açıklama da geldi.

Yazılı bir açıklama yapan Kocaoğlu CHP’de yaşanan sürece ilişkin olarak şu değerlendirmeyi yaptı:

“24 Haziran seçimleri, Cumhuriyet Halk Partisi’nde acil bir değişimi zorunlu hale getirmiştir. Kamuoyu ve parti tabanının talebi de bu doğrultudadır. Söz konusu değişimin Sayın Genel Başkanımızın öncülüğünde gerçekleşmesi, partimize büyük güç katacaktır. Bu düşüncelerimi kamuoyuyla saygıyla paylaşırım.”