Aziz Hüdayi Vakfı’nın inşaatı kaçak kat nedeniyle mühürlenmesine karşın devam ediyor

Aziz Hüdayi Vakfı’nın inşaatı kaçak kat nedeniyle mühürlenmesine karşın devam ediyor
26 Mart 2020 10:17

Üsküdar Belediyesi tarafından 49 yıllığına bedelsiz AKP’ye yakın vakıflardan Aziz Hüdayi Vakfı’na verilen Acıbadem’deki Şehit Mete Sertbaş Parkı’na komşu arazideki yurt inşaatı virüs de tanımadı.

 

 

 

Cumhuriyet’ten Hazal Ocak’ın haberine göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yetkilileri yurt inşaatında 1 kat kaçak yapıldığını tespit ederek, inşaatı ikinci kez mühürledi.

 

 

 

Bölge sakinleri inşaatta son mührün de söküldüğünü söyledi. Türkiye İş Bankası AŞ Mensupları Emekli Sandığı Vakfı (TİBAŞ) tarafından park ve bitişiğindeki arazi “belediye hizmet birimi” ve park olarak kamu yararına bedelsiz terk edilmişti. Arazinin Üsküdar Belediyesi tarafından Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı’na verildiği ortaya çıkmıştı. Vakfın araziye yurt yapmasının da önü açılmıştı. Bölge sakinleri açtığı davayı kazanmıştı. İstanbul 7. İdare Mahkemesi ne uygulama imar planında ne de açıklama raporunda belediye hizmet birimleri alanı fonksiyonunun kesin kullanım türünün somut olarak belirtilmediğine dikkat çekerek hukuka uyulmadığına hükmetmişti. Telafisi güç zararlar doğabileceğini vurgulayan mahkeme, ruhsatın yürütmesinin durdurulmasına 25 Aralık’ta oybirliğiyle karar vermişti. İBB de binayı mühürlemişti ancak inşaatta çalışmaların sürdüğü tespit edilmişti. Daha sonra bir üst mahkeme yürütmeyi durdurma kararını kaldırmıştı.

 

 

KAÇAK KAT

 
İBB yetkilileri önceki gün inşaatta incelemelerde bulundu ve yapı tatil tutanağı tuttu. Tutanakta inşaatın imar planında belediye hizmet alanında kaldığını ve en fazla 4 kat yapılaşma koşulunda olduğu anımsatıldı. Binanın imar mevzuatına aykırı olarak 3 bodrum kat + zemin kat + 4 normal kat olmak üzeri zemin üstü 5 kat yapıldığı tespit edildi. Tutanakta Üsküdar belediyesi’nden gerekli yasal işlemlerin yapılmasının istenmesine rağmen verilen süreler içerisinde herhangi bir işlem yapılmadığı ifade edildi.