Azeri gazeteci uyardı! Cemaat’in finans kaynağı…

Azeri gazeteci uyardı! Cemaat’in finans kaynağı…
22 Ağustos 2014 00:30

Azerbaycan’da yayımlanan Yeniçağ gazetesinin genel yayın yönetmeni Agil Alesger, yetkilileri ülkesindeki F tipi tehlikeye karşı uyardı.

 

Azerbaycan’da Cemaat’e karşı yayınları ile bilinen Yeniçağ Gazetesi, örgütün kapatılan okulları ile ilgili önemli bir yazı yayımladı. Gazetenin genel yayın yönetmeni tarafından kaleme alınan yazıda, petrol şirketi SOCAR’ın kapatılan okulların yeniden açılması için harekete geçtiği belirtildi. Makalede, örgütün CIA dışındaki istihbarat servisleri ile olan bağlantılarına da vurgu yapıldı.

 

‘AFRİKA’DAKİ OKULLARI FİNANSE EDİYOR’

 

Azerbaycan’da yayın yapan Yeniçağ gazetesi, F tipi örgütün ülkedeki faaliyetlerine yönelik, sansasyonel bir yazı yayımladı. Gazetenin genel yayın yönetmeni Agil Alesger tarafından kaleme alınan yazıda, F tipi örgütün Azerbaycan petrol şirketi SOCAR ile bağlantıları anlatıldı.

 

İddialara göre, Petrol Şirketi SOCAR Azerbaycan hükümeti tarafından kapatılan örgüt okullarının yeniden açılması için harekete geçti. Cemaat’in Afrika’daki okullarını finanse eden Azerbaycan petrol şirketi SOCAR, okulların kapatılmasıyla işsiz kalan personeli işe alarak, sınırdışı edilmelerini önledi.

 

‘OKULLARIN MÜDÜRÜ TEHDİT ETTİ’

 

Örgütün ülkedeki önemli isimlerinden kapatılan okulların müdürü Mesut Kurnaz ise hükümeti öğrencileri isyana kaldırmakla tehdit etti.

 

Kapatılan okullardan F tipi örgüte kalan paraların bir kısmı “Bank Asya”yı kurtarma operasyonu için Türkiye’ye gönderildi bir kısmı da Amerikan bankalarına yatırıldı.

 

Makalede, örgütün istihbarat servisleri ile olan ilişkilerine de vurgu SOCAR’ın Yönetim Kurulu Başkanı Rövnag Abdullayev yapıldı. Fethullah Gülen’in CIA ve Paul Henze, Graham Fuller, Henri Barkey gibi isimlerle bağlantılarına dikkat çekildi. F tipi örgütün yalnızca CIA değil, israil, ingiltere ve Almanya istihbaratıyla da bağlantılı olduğu belirtildi.

 

Kaynak: Odatv.com