Ayrımcılığı metrobüse kadar vardırdılar

Ayrımcılığı metrobüse kadar vardırdılar
18 Eylül 2014 12:22

İstanbul’da her gün yaklaşık bir milyon yolcunun kullandığı metrobüslerin bazılarının kadınlara ayrılması için kampanya yürüten Saadet Partisi İstanbul Kadın kolları üyesi kadınlar, bu taleplerinin ‘mühim ve acil bir ihtiyaç’ olduğunu iddia ediyor ancak bazı kadın örgütleri temsilcilerinin bu konuda farklı görüşleri var.

 

 

İstanbul’da her gün yaklaşık bir milyon yolcunun kullandığı metrobüslerin bazılarının kadınlara ayrılması için kampanya yürüten Saadet Partisi İstanbul Kadın kolları üyesi kadınlar, bu taleplerinin ‘mühim ve acil bir ihtiyaç’ olduğunu iddia ediyor ancak bazı kadın örgütleri temsilcilerinin bu konuda farklı görüşleri var. İki yıl önce, yalnızca kadınlara hizmet verecek metrobüs seferleri başlatılması için 60 bin imza topladıklarını söyleyen SP Kadın Kolları dün İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde bu taleplerini yenileyen eylem yaptılar.

 

 

SP İstanbul Kadın Kolları Başkanı Nagehan Gül Asiltürk ‘Pembe metrobüslerin bir lüks veya lütûf değil, görmezden gelinemeyecek derecede mühim ve acil bir ihtiyaç’ olduğunu savundu: “Metrobüsü tercih eden kadınların yoğunluktan dolayı yaşadıkları sıkıntılar, genellikle hoş olmayan tartışmaları da beraberinde getirmektedir. Ayrıca bazı ahlaksızların gerçekleştirildiği taciz vakaları da bu durumu daha vahim noktalara taşımaktadır.”

 

 

Kaynak: Birgün