Aykut Erdoğdu’nun kafasına silah dayadığını iddia eden CHP üyesi: Kafama silah dayadığı anın görüntüleri savcılıkta var

Aykut Erdoğdu’nun kafasına silah dayadığını iddia eden CHP üyesi: Kafama silah dayadığı anın görüntüleri savcılıkta var
16 Ekim 2017 08:30

RS FM’de yayınlanan Yavuz Oğhan’dan Bidebunudinle programının konuğu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu’nun kafasına silah dayadığını iddia eden CHP üyesi Cenk Ünver’di. Ünver, Erdoğdu’nun kafasına silah dayadığı anın görüntülerinin, savcılıkta olduğunu öne sürdü.

 

 

Sputnik

 

 

CHP’nin düzenlediği Adalet Kurultayı’na katılan ve kurultayın organizasyon kısmında görevli olduğunu söyleyen CHP üyesi Cenk Ünver, Çağdaşses’ten Ece Sevim Öztürk’le konuştu ve Aykut Erdoğdu hakkında birtakım iddialarda bulundu.

Ünver, Aykut Erdoğdu’nun başına silah dayadığını ve “Ben devrimciyim. Devrimci arkadaşlarım seni infaz eder” dediğini ileri sürdü.

 

 

‘ERDOĞDU, İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI’

 

 

Yavuz Oğhan’dan Bidebunudinle programına katılan Ünver, Aykut Erdoğdu’nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’na aday olduğunu ileri sürerek şunları söyledi: “Aykut Erdoğdu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olmasının önünün kesilmesi için kendine komplo kurulduğunu iddia ediyor.”

 

 

Ünver, olayın gelişimini şöyle anlattı:

 

 

“Adalet Kurultayı’nda, partinin üst düzey isimlerinin aldığı bir karar vardı. ‘Kesinlikle, milletvekillerinin de dahil olmak üzere, araçlar kurultayın yapıldığı yere girmeyecek’ denildi. Genel başkanın makam aracı ve eskortu ile malzeme getirip götüren araçlar haricinde başka araçların girmemesi için talimat verildi.

Olayın yaşandığı gece, saat 03.30 sularında ben uyurken güvenlikteki arkadaşlar, beni uyandırdı. Kapıda genel başkan yardımcısının aracının olduğunu söylediler. Ben de kalkıp araca doğru gittim. Aykut beyin araçta olduğunu gördüm. İçeri girmek istediğini söyledi. Kendisine, ‘Aykut abi, aracı içeri alamayız. Türkiye Cumhuriyeti’nin protokol sıralamasında dördüncü, beşinci sırada olan Akif Hamzaçebi aracından inip yürüyorsa siz de yürümelisiniz’ dedim. Bu konuşmanın akabinde, kendisinin alkollü olduğunu görünce kapıyı açtırıp araçla içeri girmesine izin verdim.”

 

 

‘JANDARMALAR ŞAHİT’

 

 

Erdoğdu’nun alkollü olduğunu ileri süren Ünver, yanında bulunan 20 jandarma ve güvenlik görevlisinin olaya şahit olduğunu şu sözlerle aktardı: “Alkollü olduğunu, benimle birlikte 20 tane jandarma, polis ve özel güvenlik görevlisi de gördü. Ben yanlış gördüğüm de, diğerleri de mi yanlış gördü. Dibindelerdi zaten.”

‘BENİ ORMANLIK ALANA ÇEKTİ, KAFAMA SİLAH DAYADI’

 

 

Ünver, Aykut Erdoğdu’nun kafasına silah dayadığını ve bu anların kamera kayıtlarının savcılıkta olduğunu ise şu sözlerle anlattı:

 

 

“10 dakika sonra, Aykut beyin şoförlüğünü yapan şahıs yanıma geldi. Hakaretler etmeye başladı. Ben de tepki gösterdim. ‘Sen vekile nasıl abi dersin’ diyerek ana avrat küfür etmeye başladı. Hepsinin kamera kayıtları da var. 10 dakika sonra Aykut Erdoğdu olaya müdahil oldu. Ben o sırada jandarmanın yanında oturuyordum. Bağıra çağıra geldi. Koluma girip beni ormanlık alana çekti. Kafama silah dayadı.

Kafama silah dayadığı anın görüntüleri benim elimde yok. Ama savcılıktan isteyebiliriz. Savcılıkta kafama silah dayadığı anın görüntüleri var. Ben Aykut Erdoğdu’ya iftira da atmıyorum, komplo da kurmuyorum.”

 

 

‘KILIÇDAROĞLU BENİ ARAYIP ÜZÜNTÜSÜNÜ BİLDİRDİ’

 

 

Ünver, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisini arayarak olayla ilgili üzüntüsünü bildirdiğini de anlattı. Ünver, şöyle konuştu:

“CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun, parti yöneticilerinin beni arayıp susturmak istediklerine yönelik bir iddia var. Bu yalan. Sadece beni arayıp yaşanan olaydan dolayı üzüntülerini bildirdiler. Kılıçdaroğlu da beni aradı. Kimse bana ifade verme demedi.”

 

 

Kaynak: Sputnik