Aykut Enişte

Aykut Enişte
7 Şubat 2020 19:02

24 Mayıs 2019 tarihinde vizyona giren Aykut Enişte izle filmi bir çok kişi tarafından izlendi. Onur Bilgetay’ın yönetmenliğini yaptığı sinema filminin başrollerini Cem Gelinoğlu, Ege Kökenli, Melis Babadağ, Lale Başar, Ali Erkazan, Özlem Çakar, Selen Domaç, Müfit Kayacan ve usta oyuncu Güven Hokna tarafından paylaşıldı. Seyirciler tarafından filmin oyuncularının becerisi kadar filmin içerik konusu da dikkat çekici bulundu. Seyirciler tarafından filmin konusu tam da yaşamın içinden seçilmiş olarak bulundu. Yerli Filmler kategorisindeki filmin senaryosu başrol oyuncusu Cem Gelinoğlu ve Giray Altınok tarafından yazıldı. Filmin müzikleri ise Barış Diri tarafından yapıldı.

 

Aykut Enişte Filminin Konusu

 

 

Yalnızlıktan şikayet eden Aykut artık bu yalnızlığa bir son vermek için Sevgilisi Nurhan ile nişanlanır. Nişanlısı Nurhan ile evliliğe adım atmaya çalıştığı sırada başına talihsiz bir olay gelir ve tam düğününe bir hafta kala dükkanı soyulur. Aykut’un dükkanının soyulması Aykut’un başına sadece maddi sorunların gelmesine neden olmaz, Aykut kendisini soygun ile çok da alakalı olmayan bir çok olay zincirinin içinde bulur.

 

 

Aykut dükkanının soyulması sonrasında sigortadan dükkanının zararını karşılayabileceği kadar destek almak ister. Fakat sigorta çalışanı olan Gülşah, sigortanın kendisine bu desteği verebilmesi için Aykut’tan küçük bir iyilik ister. Bu iyilik Aykut’un kendisini Gülşah’ın babasına Gülşah’ın evleneceği adam olarak tanıtmasıdır. Eğer Aykut kendisini Gülşah’ın babasına sevgilisi olarak tanıtır ise, Gülşah kendisini istemeye gelecek olan fakat kendisinin kesinlikle evlenmek istemediği kişiden kurtulacaktır. Nurhan ile nişanlı olan Aykut bu arada hem Gülşah ile olan anlaşmasına devam etmeye hem de Nurhan ve ailesini idare etmeye çalışır. Fakat bir süre sonra işler tamamen içinden çıkılamayacak halde karmaşık bir duruma gelerek Aykut’un çok daha fazla zorlanmasına neden olur.