Aydınlatma Ürünleri Günden Güne Modern Çizgi Yakalıyor

Aydınlatma Ürünleri Günden Güne Modern Çizgi Yakalıyor
8 Ekim 2019 14:51

Hepimizin de bildiği gibi aydınlatma insanlığın var olmaya başladığı ilk günlerden bugüne en büyük ihtiyaçlarından birisi olarak gözler önüne gelmekte. Bu noktada çok uzun yıllar önce sadece aydınlatma ihtiyacı için ateş kullanılırken, daha sonraları gaz yağları ve elektriğin bulunması ile akkor ampuller kullanılmaya devam edilmiştir. Elektriğin bulunması ve teknolojinin gelişmesi ile birlikte aydınlatma ürünlerinin dekoratif amaçla da kullanılmaya başlamıştır. Özellikle akkor ampullerin kullanılmaya başladığı dönemden sonra insanoğlu aplik gibi aydınlatma ürünlerini dekoratif amaçlı da kullanmaya başlamış durumdadırlar.

 

Günümüzde ise aydınlatma ürünlerinin hemen hemen tamamı aydınlatma ihtiyacına ek olarak; dekoratif amaçlı olarak tercih edilmektedir. Son dönemde yaygınlaşmakta olan LED teknolojili aydınlatma ürünleri ise tam anlamında dekoratif aydınlatma ürünlerinin geliştirilmesine olanak sağlamakta. Büyük gökdelenlerin fasat aydınlatmalarından, modern ofislere kadar birçok alanda LED teknolojisine sahip aydınlatma ürünlerinin kullanıldığını görmekteyiz.

LED aydınlatma ürünlerinin sektörde yer alması ile birlikte, istenilen her türlü dekoratif aydınlatmaya olanak sağlayan projeler geliştirilmekte, görsel açıdan son derece etkili binalar ve yapılar ortaya çıkabilmektedir.

 

Klasik Aydınlatmanın LED Aydınlatma Ürünlerinden Farkı

 

Klasik aydınlatma ürünleri (floresan, akkor lambalar) geçmiş dönemde insanların hem aydınlanma hem de dekoratif anlamda ihtiyaçlarını karşılamaktaydı. Son dönemde yaygınlaşan LED aydınlatma ürünleri ise bu alanda özellikle enerji tasarrufu konusunda büyük avantajları da beraberinde getirmektedir.

LED aydınlatma armatürlerinin geleneksel aydınlatma ürünlerine göre sağlamakta oldukları avantajları aşağıda ki şekilde kıyaslayabilmemiz mümkündür:

  • LED aydınlatma ürünleri diğer aydınlatma ürünlerine göre büyük oranda enerji tasarrufu sağlamaktadır. Bu durum özellikle endüstriyel tesisler gibi birçok alanda LED aydınlatma ürünlerinin tercih edilmesine aracılık etmektedir.
  • LED aydınlatma ürünleri, üretilen armatür boyutları ve şekil esnekliği sebebiyle LED’li ürünler geleneksel ürünlere göre daha avantajlı durumdadır. Bu noktada dekoratif anlamda sunmakta oldukları esneklikle tercih sebebi olmaktadırlar.

LED Aydınlatma ürünleri konusunda daha fazla bilgi almak için https://www.eaeaydinlatma.com/ adresine göz atabilirsiniz. LED çözümleri ile ilgili güncel ürünlere ek olarak, aydınlatma sektörü ile ilgili güncel bilgilere de ulaşabilir, yeni teknolojiler hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.