‘Ayakkabılarla kiliseye girdiler, kilisede bira içtiler’

‘Ayakkabılarla kiliseye girdiler, kilisede bira içtiler’
3 Aralık 2018 11:16

Sözcü yazarı Murat Muratoğlu, Fransa’daki ‘Sarı Yelekliler’ eyleminde yaşanılanlar ile Gezi Direnişi’nde Türkiye’de yaşanılanları karşılaştırdı.

 

 

Muratoğlu, “Türkiye’de yapılan zamlar Fransa’da yapılsa… ” başlıklı yazısında, “Bizde viyadük çöküp, işçilerin üzerine ihmalkârlıktan beton düşüp üç kişi ölünce bile mahkemeden “yayın yasağı” geliyor. Fransa’da Paris yangın yeri, haber kanalları da olayları canlı olarak cayır cayır veriyor.” ifadelerini kullandı.

 

Muratoğlu, “Türkiye’de yapılan zamlar Fransa’da yapılsa… “ başlıklı yazısında, “Bizde viyadük çöküp, işçilerin üzerine ihmalkârlıktan beton düşüp üç kişi ölünce bile mahkemeden “yayın yasağı” geliyor. Fransa’da Paris yangın yeri, haber kanalları da olayları canlı olarak cayır cayır veriyor.” ifadelerini kullandı.

 

İşte o yazı:

 

Haber bültenlerine bakıyorum sanki ilk defa Fransa’da eylem görüyorlar. Yahu bu Fransızlar her sene 1000-1500 araç yakmadan, cam kırıp barikat kurmadan, sağ solu yıkmadan rahatlamazlar.

Daha geçen yıl çiftçiler süt fiyatı düştü diye devasa saman balyalarıyla yolları kapatıp araç kundaklamıştı. Besicileri istedikleri desteği alamadıkları için Eyfel Kulesi’nin altında inek otlatmıştı. Her yıl oluyor. Bazen büyük oluyor, bazen daha küçük…

İşin ilginci hiçbir Fransız siyasetçi de çıkıp, “bunlar dış mihrakların oyunu”demiyor. Suçu sağa sola atmıyor. Komplo teorilerine de pek inanan yok zaten. Bu durum daha çok bizim gibi üçüncü dünya ülkeleri için geçerli. Eğitilmemiş halk kitleleri…
Ayakkabılarla kiliseye girdiler. Kilisede bira içtiler. Rahibe bacımın üzerine çok affedersiniz idrarlarını yapmak suretiyle…

 

 

Bizde viyadük çöküp, işçilerin üzerine ihmalkârlıktan beton düşüp üç kişi ölünce bile mahkemeden “yayın yasağı” geliyor. Fransa’da Paris yangın yeri, haber kanalları da olayları canlı olarak cayır cayır veriyor.

Bu Fransız haber kanalları işi bilmiyor. Ne bir belgesel ne de yemek programı… Haliyle Fransız halkı kültürsüz kaldı. Ne olacak şimdi imparator penguenlerinin Güney Kutbu’ndaki hayatı?

 

Türkiye’de ortam öyle bir hale geldi ki akaryakıta günde 3 defa zam yapsalarkimsenin gıkı çıkmayacak.
Hatırlarsınız zamları protesto etmek için Ecevit’e yazar kasa fırlatmışlardı. Şimdi bırak yazar kasa atmayı, kendini benzin döküp yaksan daha küllerin soğumadan FETÖ’cü ilan edilirsin.

 

Fırlatsan yazar kasadan önce seni yere yapıştırırlar. Yazar kasa daha havadaykenterörist ilan ederler. Düşmeden tutuklarlar. Bu konuda öyle de hızlılar! Bir şey atmayı kesinlikle aklından çıkar. Burada sanal ortamda bile tweet atanlar aylarca, yıllarca hapis yatıyorlar. Burası Türkiye… Karıştırma demokratik ülkeyle…

 

 

https://www.sozcu.com.tr/2018/yazarlar/murat-muratoglu/turkiyede-yapilan-zamlar-fransada-yapilsa-2772770/