Ay Yıldızlı Kolye Nerede

Ay Yıldızlı Kolye Nerede
30 Kasım 2011 09:29

Star TV’nin ana haber spikerlerinden Nazlı Öztarhan’ın Ay yıldızlı kolyesi önce Odatv’nin gündemine taşındı oradan da Oda TV’nin ‘ ayrıntıyı atladığını’ iddia ettiği Akşam Gazetesi yazarı sevgili Burhan Ayeri’nin köşesine taşındı…Burhan Ayeri bu yazısında ayrıntıyı anlattı.

Star TV’nin ana haber spikerlerinden Nazlı Öztarhan’ın Ay yıldızlı kolyesi önce Odatv’nin gündemine taşındı oradan da Oda TV’nin ‘ ayrıntıyı atladığını’ iddia ettiği Akşam Gazetesi yazarı sevgili Burhan Ayeri’nin köşesine taşındı…Burhan Ayeri bu yazısında O ayrıntıyı anlattı.

 

İŞTE O YAZI

 

Oda TV’nin yolladığı mesajı değerlendirmiştik. Doğuş Grubu’ndan alttan üste cevap yağdı. Önce bizden NTV’ye transfer Halil Demir aradı. Şemsiyelerinin yeni ekranı Star’da haberleri sunan Nazlı Öztarhan’a hiçbir müdahale yapılmadığını söyledi.  İlk resmi açıklama, Marka İletişim Yönetmeni Mürsel Kan’dan geldi:

‘Merhaba Burhan Bey, Star Haber’in sunucusu Nazlı Öztarhan’ın kolyesiyle ekranda yer aldığı 23, 24, 25 Kasım günlerine ait yayından fotoğrafları ekte gönderiyorum. Nazlı Hanım, ay yıldızlı kolyesini daha önce katıldığı televizyon programları ve gazete röportajlarında açıkladığı üzere özel günlerde takıyor (Şehit haberlerinin olduğu, Cumhuriyet Bayramı gibi). 7-8 yıldır olduğu gibi geçen hafta da (Oda TV’de haberin yapıldığı gün dahil olmak üzere) yine takmıştı. Kolay gelsin.’

Bilgilendirmeye, adı geçen yayın günlerinin kolyeli fotoğrafları eklenmişti. Biz sağlamcıyız ya, 19.00’da Star’a döndük. Nazlı, kolyesiyle gözüktü. Tam bu sırada Halil Demir tekrar aradı: ‘Gördün mü?’yü yapıştırdı.

Sabah yerimize oturduk, telefon. Bayan sesi ‘Burhan Bey. Müsaitseniz Erman Yerdelen görüşecek’ dedi. Bekledik, tık yok. Bu defa ‘Arıza gerekçesi’ ile başka hattan arandık. Yine ‘Tıss’. Özür dilendi. Bir süre sonra cep telefonumuz çaldı. Hatta doğrudan Yerdelen Dostumuz vardı. ‘Sevgi, saygı ve hasret’le başladık. En hoş cümlelerini kısaca aktaracağız:

‘Üniter yapıya, Bayrağımıza-tüm milli değerlere bizim grup kadar kimse sahip çıkamaz. Haber spikerimize-Niye Ay-Yıldızlı kolye takıyorsun- diye müdahale aklımızdan geçmez. Köşeni okuduğum anda-Açıklamayı gecikmeden yollayın- talimatını verdim. O sırada patronumuz  Ferit Şahenk Bey de yanımdaydı.’

Neyse, bu bölüm sizlerle paylaştığımız. Davetlerine icab ettiğimiz gün, telefonlarındaki sorun da halledilmiş olur, inşallah. Tek korkumuz, Serdar Çaloğlu ve SkyTÜRK yönetiminin bizi hırpalaması. Henüz onların ısrarlı çağrılarına cevap vermiş değiliz. En iyi formül, aynı gün peş peşe uğramak.

***

Yok Böyle Dans’ta bu kez birinciliği Özge Ulusoy kazandı. Kaburgasındaki çatlak onarılan güzel kız, iyi dans etmekte. Elenen ise tahmin ettiğimiz isim oldu. Cem Ceminay yarışmacılığa veda etti. Ancak, Acun Ilıcalı’nın formülüyle sunuculuğunu sürdürecek. Aşkın Nur Yengi’nin, Sait Sökmen’le yapacağı tangoyu ise merakla bekliyoruz. Hoca bu kez köşeye sıkıştı ve ‘Evet’ demek zorunda bırakıldı.

Önce Show TV, tekrarları ShowMax’te yayınlanan ‘Bugün Ne Giysem’de ikinci kayıp gerçekleşti. Nur Yerlitaş’tan sonra Barbaros Şansal ayrıldı. İtiraf etmek gerekirse Barbaros’un esprilerini özleyeceğiz.

***

Yosun Gazel uçurmuş bizi; ‘Sayın Ayeri, yine döktürmüşsünüz, dillere destan Niagara Şelalesi gibi. Eski üstadlar bağlama çalarken, coşkulu parçalarda tezene tutan parmağın haricindeki üç parmağı sazın gövdesine öyle ahenkle vururlardı ki, dinlerken mest olurduk’ diyor. Ardından müthiş bir Demirel-Arınç kıyaslaması. Teşekkürlerimizi yolluyoruz.

Muharrem Akduman ‘Ekşi Sözlük’te en az tenkit edilen yazarsınız’ diyerek görüş bildirdi.

 

Engin Balim’in e-postasına da yer verelim, istedik:

‘Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, ABD’nin ‘AAA’ olan uzun vadeli kredi notunu AA’ya düşürmüş. Ben de vatandaş olarak Arınç’ın AA’sını, BA’ya düşürdüm!’