Avustralya’dan şeker hastaları için şifalı armağanlar

Avustralya’dan şeker hastaları için şifalı armağanlar
5 Ocak 2014 21:35

Bugünkü yazımızın konusu, şeker hastaları için şifalı armağanlar hakkında olacaktır.

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

Yıl 1995-Temmuz ayı: Avustralya-Queensland Eyaleti Bundaberg şehri:

 

Queensland Eyalati’nin başkenti Brisbane’nin Kuzeyinde ki Bundaberg şehrinde, şeker kamışına dayalı üç adet şeker fabrikası vardı. Bundaberg’de şeker hastası çoktu. Bazı çevrelere, şeker hastalığını nasıl tedavi ettiklerini sordum. Genellikle bira mayası, yer fıstığı ve lif oranı yüksek sebze-meyve ile tedavi ediyoruz cevabını aldım. Bundaberg de zaten Bundaberg Ginger Beer, bira fabrikası var.

 

Bundaberg şehrinin batısında, yaklaşık sekiz bin dönüm yer fıstığı (ekimini) çiftçiliği yapan Sor Go Black Petersen isimli kişi, uzun yıllar politika ve idarecilik yapmış bir kişi idi. Yer fıstığının faydalarını benimle paylaştı. Cenab-ı Allah, siz saygıdeğer okuyucularımızla da sitemiz aracılığıyla paylaşmayı nasip etti.

 

YER FISTIĞININ FAYDALARI:

 

REÇETE 1- Malzeme: Yer fıstığı, toprak çanak-güveç, isteğe bağlı tuz.

 

Hazırlanışı: Çiğ fıstıklar hafif ıslatılıp istediğiniz kadar tuz ilave edip tahta kaşık ile kavurduktan sonra soğumaya bırakın. Fıstıkları mutfak robotunda iyice öğütüp, mayalanmış-kabarmış hamur ile iyice yoğurup fırında pişirin, neffis bir ekmek olacaktır. Yemeklerinizde fıstıklı ekmeği tüketin. Ayrıca fıstıklar çerez dışında yemek,pilav ve salatalarınızda da kullanabilirsiniz. Şifası: Fıstığın içerdiği kimyasal özellikler sayesinde, şeker hastaları için çok etkilidir ve %30-35 oranında şeker hastalarının kullandığı isülin azaltır. İnsülin’nin azalması hastaların tabiatına göre Artı-Eksi olabilir. 65-75 kilo arası olanlar, günde 80-120 gram arasını eşit miktarda üçe bölerek tüketilir. Fıstığın en önemli şifalarından biri de, neredeyse bütün hastalıkları davet edip ev sahipliği yapan, kabızlığı %100 ortadan kaldırır.

 

YER FISTIĞININ BİRLEŞİMİ:

 

Fıstıkda, %48-54 arası katı yağ, Arankin, Lignoserin, Steorin, Palmitin, Olein, Linol, Gliseridler, %34-37 arası Albuminli madde, B1-B2-B8 E vitamini , Sodyum, Kalsiyum, Magnezyum, Demir, Fosfor, Arakin, Betain, Kolin içerir.

 

REÇETE 2- Malzeme: Taze bakla.

 

Hazırlanışı-Tüketimi: Taze bakla, birleşimindeki vitamin, mineral ve besin değerini kaybetmemesi için, yarım pişirilmelidir. Yoğurt ile ve salata olarak tüketildiğinde şeker hastaları için çok faydalıdır. Bakla insülin içermektedir.

Ayrıca taze bakla, kötü kolestrol düzeyini düşürüp, düzene sokmayı da unutmamalıyız?

 

REÇETE 3- Malzeme: Arı poleni.

 

Hazırlanışı-Kullanışı: 65-75 arası kilosu olanlar günde üç öğün aç karnına bir tatlı kaşığı arı poleni yoğurt ile tüketmeyi tercih edin. Bu reçete erkeklerde prostat için çok ama çok etkili, doğal ve yan etkisiz bir tedavi edicidir. Hodri meydan diyorum! Bu reçete için. Çünkü kendim ve yakınlarım kullanarak şifasını gördük. Modern tıp da bu reçeteyi onaylamıştır.

 

REÇETE 4- Malzeme: Bira mayası.

 

Kullanılışı: Kuru bira mayasından aç karnına günde 6-9 gram yoğurt ile yemeyi tercih edin. Taze sulu mayadan ise, günde üç öğün aç karnına bir çorba kaşığı tüketin. Yaş mayayı taze sıkılmış meyve suyu ile tüketmeyi tercih edin. Bira mayası, bütün B grubu vitaminleri ve %44-46 protein ihtiva eder.

 

REÇETE 5- Malzeme: Oğulotu-Melisa.

 

Hazırlanışı -Kullanılışı: Oğulotu-Melisa, taze olarak toplanıp, cam bir kavanoza konur ve üzerini bir parmak kalacak şekilde ev yapımı doğal elma sirkesi ile doldurulur. 25 Gün karanlık bir yerde muhafaza edilir ve günde bir defa iyice çalkalanır. 25 Gün sonra süzülüp ağzı hava almayacak bir kavanoza konur; serin ve karanlık bir yerde muhafaza edilir. Sabah öğle aç karnına, yatağa girerken de, aç-tok fark etmez, günde üç defa, her öğünde bir yemek kaşığı yarım çay bardağı suya konur içilir. Bu reçete, özellikle insülin yapmayan şeker hastaları için, çok etkili ve şifalıdır. Bu reçete’nin en önemli etkilerinden biri de kalp damarlarının açılması ve krizi için, modern tıp tarafından da etkinliği onaylanmıştır.

 

ÖNEMLİ NOT: Kullanacağınız bira mayasının taze olmasına dikkat edin ve buzdolabında muhafaza edin. Kesinlikle ışık görmemeli. Ayrıca doktorunuza danışıp kullanırsanız daha faydalı olur.

 

Cenab-ı Allah, Türk Milletini, şifasından mahrum etmediği kullarından eylesin.

 

Vatan Şehitlerini ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle, gazileri minnetle anar, hasalara şifa-i şerifler dileriz.

 

NOT: Reçetelerin hazırlanması için görüş ve düşüncelerinizi, sitemiz aracılığı ile paylaşabilirsiniz

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun