Avukatlar Günü kutlu olsun…

Avukatlar Günü kutlu olsun…
5 Nisan 2017 13:44

Son üç yıldır avukatların çoğunluğu hakkındaki olumlu düşüncelerimi çeşitli vesilelerle sosyal medya aracılığıyla paylaşmıştım.

 

 

 

Dr. Semih DİKKATLİ H&H YORUM

 

 

Bu olumlu düşüncelerimin şekillenmesine sebep olansa, özellikle son on yılda yaşanan olaylar karşısında avukatların gösterdiği dik duruştur. Kumpas davalardan itibaren, herkesin korktuğu ve çoğunluğun yandaş olduğu ülkede birçok avukatın kelle koltukta mücadelesi geleceğe düşülmüş notlardır benim için… Satılık aydınlar, suskun sanatçılar, aydınımsı asalakların inadına azımsanmayacak sayıda avukat çıktı ortaya ve demokratik laik hukuk devleti için baskılara karşı koydu. Gezi eylemlerinde eylemcileri desteklemeleri, revirlerde sıkışmış doktorlara sahip çıkmaları onları daha da yüceleştirdi.

 

 
Ülke de adalet ayaklar altına alınırken, terörist savcılar karşısında her gün yeni bir avukatın kahramanlığına, direncine şahit olduk. Haksız yere tutuklanmalarına, yasalara aykırı olarak bürolarının aranmasına, evraklarının arasına sahte deliller konulmasına ve ölümle tehdit edilmelerine rağmen yılmadılar.

 

 
Tüm bu sürecin ardından önümüze konan anayasa değişiklik teklifi ülkeyi bir yol ayırımına getirdi. Atatürk Cumhuriyeti’nin ve vatan bütünlüğünün sonu olacağına inandığım bu değişiklik karşısında da Cumhuriyet değerlerini ve vatanın bütünlüğünü savunmak yine avukatlara düştü.

 

 
Avukatlar bu sefer vatan savunmasında son müdafaa hattımız… Türkiye Barolar Birliği ve ülkenin onlarca barosunun bu süreçte gösterdiği halkı bilgilendirme ve Cumhuriyet”i savunma çabası bence çoktan tarihteki saygın yerini aldı.

 

 
TBB nin Değerli Başkanı Sayın Av.Prof.Dr.Metin Feyzioğlu olmak üzere vatan savunmasında gönüllü olan, risk alan tüm avukatların ve baro çalışanlarının avukatlar gününü kutlarım.

 

 
Gezi Eylemlerinin ardından sık kullandığım bir cümle vardır: “Fenerbahçeliyim ama yükselenim çArşı…” Bu referandum sürecinde söylemeye başladığım ve artık gururla söyleyeceğim bir başka cümlem oldu:

 
“Benim mesleğim psikiyatri uzmanlığı ama artık yükselen fahri mesleğim avukatlık…”

 

 
Semih Dikkatli Twitter

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
İçimdeki çocuğun bayramı
Herkes birine zorba…
Kara Kutu… Hadi yüzleşelim…