Avukat Kılıç’ın dilekçeleri kaybolmuş!

Avukat Kılıç’ın dilekçeleri kaybolmuş!
28 Nisan 2015 12:24

Hakimlik ve Savcılık sınavının mülakatında heyette yer alan hakimlere söylediği sözler nedeniyle ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ iddiasıyla tutuklanan avukat Umut Kılıç için Ankara Barosu Avukat Hakları Merkezi’nin verdiği 2 adet tahliye dilekçesinin kaybolduğu ortaya çıktı!

 

 

İleri Haber’den Sami Menteş’in haberine göre, Ankara Barosu Avukat Hakları Merkezi Avukatları cuma günü Kılıç’ın tahliyesi için verilen dilekçenin reddedilmesinin ardından, 2 adet yeni tahliye dilekçesi daha verdi. Ancak dilekçeleri nereye vereceğini bilemeyen mübaşir, tahliye talepli dilekçeleri Kaçakçılık Savcısı’na verdi. Dilekçeler daha bugün dava dosyasına girebildi.

 

 

‘VAKİT GEÇİRMEDEN KORUYUNUZ’

 

 

Avukat Umut Kılıç’ın tahliyesi için verilen dilekçede geçerli bir tutuklama kararının olmadığı belirtilerek, “Hukuken ‘yok’ hükmündeki bir karara karşı ‘var’ hükmündeymişçesine itirazda bulunmak bu aşamada anlamsız kalacaktır” denildi. Dilekçede tutuklama kararının ileride kurulacak hükmün peşinen hükümsüz kılınması olduğu vurgulanarak, “Dün ya da bugün, hukuk dışı kararlarla; tüm adliye mahzenlerimiz, özgürlüğü ve hatta doğrudan yaşamı düşman sayan tutuklama kararları ile doldurulmuştur. Varsa eğer varlıksal sebebine uygun olarak adaletin terazisine düşecek pay; iyiyi, güzeli, özgürlüğü ve yaşamı korumaktır. Vakit geçirmeden koruyunuz!” denildi.