Avşa Adasında Denize Sıfır Otellerde Tatile Ne Dersiniz?

Avşa Adasında Denize Sıfır Otellerde Tatile Ne Dersiniz?
9 Temmuz 2018 15:07

Özellikle 2017 yılında yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan avşa adası, bu ilgiden mütevellit yenilenmeye devam etmektedir.

 

 

Balıkesir’e bağlı olan Marmara Denizi’nin güneybatısında bulunan avşa adası, muhteşem güzelliklere sahip cennet misali bir yerdir. Adanın uzunluğu 7 km ve genişliği 4 km’dir. Eğer sessiz, sakin ve kafa dinlemek amacındaysanız mutlaka bu adada tatil yapmalısınız. Adaya İstanbul ve Erdek üzerinden ulaşım sağlanmaktadır. Özellikle 2017 yılında yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan ada, bu ilgiden mütevellit yenilenmeye devam etmektedir. Taksi durağı ve çay bahçeleri yıkılarak yerine modern ve şık restoranlar yapılmaya başlanmış aynı zamanda avşa otelleri, motel, apart ve pansiyonlarda bu yeniliğe uyum sağlayacak değişime gitmiş müşterilerine daha kaliteli ve konforlu hizmet verebilmek için kolları sıvamışlardır.

Avşa Adası Konaklama

Adada konaklamak oldukça hesaplı, her bütçeye uygun pansiyon ve oteller bulunmakta. Bunun yanı sıra avşa otelleri denize sıfır olduğu için daha çok tercih edilmektedir. Restoranlarda yemekler oldukça hesaplı ve lezzetlidir. Genel olarak bakıldığında hem ada sakinleri hem de konaklama yapmaya gelen insanlar oldukça duyarlı, sakin ve iyi insanlar. Adanın tek dezavantajı ise şu an için hali hazırda bir hastane bulunmaması. Eğer sürekli doktora gidilmesi gereken, ani ne zaman ortaya çıkacağını bilemediğiniz bir rahatsızlığınız varsa adaya gitmemenizde fayda var. Her hâlükârda gideceğiniz tatil zamanını iyi hesaplamanız gerekiyor. Örneğin gemi seferleri elverişsiz hava koşulları boy gösterdiğinde aksayabiliyor. Ada içerisinde yerleşim yok gibi görünse de yerleşim yerleri genelde sahil boyunca çevrelemekte.

Avşa Adası Ulaşım ve Aktiviteler

Avşa adasına gemi ile İstanbul üzerinden yaklaşık 5 saatte ya da deniz otobüsleri ile 3 saatte, Erdek üzerinden ise yaklaşık 2 saat süren yolculuk ile varılıyor. Oldukça temiz caddeleri, berrak denizi, kumsalı ile insanı rahatlatan bir havaya sahip. Tüm plaj kum ile kaplı ve diğer adalarda bu kadar uzun bir plaj bulunmuyor. Bunun yanı sıra gezilecek, görülecek çok fazla turistik mekân ve tarihi yerler bulunmakta. Avşa adası yiğitler köyü Ali Dede türbesi ile meşhurdur. Ayrıca orta çağda Hristiyan keşişlerin sürgün yeri olarak kullanıldığı da düşünülmektedir. Adanın büyük bir bölümü üzüm asmaları ile doludur ve bağcılık çok gelişmiştir. Bağ bahçelerinde doğayla iç içe dolaşmak, dinlenmek kadar güzel başka ne olabilir?