Avrupa’nın gözü 3 Ekim’de İstanbul’da

Avrupa’nın gözü 3 Ekim’de İstanbul’da
18 Eylül 2014 16:53

İstanbul’da Mısır Çarşısı patlaması davasında üç kez beraat kararı, sonra ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen Sosyolog ve Yazar Pınar Selek’e Avrupalılardan destek var.

 

Lyon Üniversitesi’nde sosyoloji çalışmalarına devam eden Pınar Selek için önceden yaşadığı Strazburg kentinde dayanışma gecesi düzenlendi. Kültürlerarası Yurttaşlık Hareketi (ASTU), Pınar Selek Dayanışma Kolektifi ve çok sayıda sivil toplum kuruluşunun katılımıyla ASTU’da düzenlenen geceye Pınar Selek Lyon’dan Skype bağlantısıyla katıldı.

 

“UMUDUM VAR”

 

Sosyolog Pınar Selek konuşmasında salondakilere, “Hepinizi ve Strazburg’u çok özledim, hepinizi çok seviyorum. Dayanışma gecesi için herkese teşekkür ederim. Bu gücümüzü dayanışmaya borçluyum. Umudum var. Acı çektik ama hiç umutsuz olmadık. Çünkü birlik içindeyiz. Bu sefer sona yaklaşıyoruz” diye seslendi.

 

DAVAYI TAKİP EDECEKLER

 

Çok sayıda siyasi parti temsilcisi, üniversite öğretim üyesi, öğrenciler ve belediye temsilcilerin katıldığı dayanışma gecesinde herkes 3 Ekim 2014 tarihinde İstanbul’da duruşması yapılacak davadan beraat kararı beklediklerini ifade etti. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 3 Ekim tarihinde verilecek kararı Fransa’nın Paris, Strazburg, Lyon kentlerinden 10, İtalya, İsviçre ve Almanya’dan yine10 kişinin takip edeceği öğrenildi. ASTU yöneticisi Muharrem Koç, “Dayanışmamız devam edecek. Bu sefer Avrupa’nın dört bir yanından 20 kişi 4. kez İstanbul’da mahkemenin kararını izleyecek. Haksızlıkların giderilmesi ve Pınar Selek’in özgürlüğüne ve çok özlediği İstanbul’a kavuşmasını temenni ediyoruz” dedi.

 

“DAYANIŞMAMIZ DEVAM EDECEK”

 

Strazburg Belediye Başkan Yardımcısı Sosyalist Parti’den Mine Günbay da, “Bu sefer hepimiz çok umutluyuz. Mahkemenin ağırlaştırılmış müebbet cezasını bozmasını ve beraat kararı vermesini, Pınar Selek’in adaletli yargılanmasını istiyoruz. Strazburg Belediyesi 2011yılndan itibaren Pınar Selek’i destekliyor ve desteklemeye devam edecek. Sosyolog Pınar Selek gibi haksızlığa uğrayan dünyada birçok insan var. Haksızlıkların giderilmesi için dayanışmamız devam edecek” diye konuştu.

 

Pınar Selek Dayanışma Kolektifi üyeleri de Sosyolog Pınar Selek’in hürriyetine kavuşması ve yaşadığı acıların son bulması temennisini dile getirdiler.