Avrupa kara kışa teslim oldu

Avrupa kara kışa teslim oldu
18 Ocak 2018 20:35

Türkiye’nin de etkisi altına girdiği soğuk hava dalgası Avrupa’da yaşamı felç etti.

 

 

Başta Almanya ve Hollanda olmak üzere Avrupa’nın birçok ülkesinde yaşam donma noktasına geldi. En az 5 kişi soğuk hava yüzünden hayatını kaybederken, yüzlerce insan yaralandı, birçok evin çatısı uçtu ve hava trafiği durma noktasına geldi.

 

Avrupa tarihinin en zorlu kışlarından birini geçiriyor. Avrupa’nın özellikle kuzeyini etkisi altına alan soğuk hava dalgası ve şiddetli fırtına bölgede korku yarattı. Hollanda ve Almanya başta olmak üzere fırtına dolayısıyla milyonlarca insan zor anlar yaşadı. İspanya’dan Ukrayna’ya birçok ülkede kara kış yaşamı adeta felç etti.

 

Almanya’dan yapılan açıklamada en az 2 kişinin hayatını kaybettiği açıklanırken ülkenin en yoğun nüfüsa sahip Kuzey Rhine-Westphalia’da en az 41 kişinin yaralandığı belirtildi.

 

Hayatını kaybedenlerden birinin üzerine ağaç düştüğü kaydedilirken, Kuzey Rhine-Westphalia’da ve Aşağı Saksonya’da yaklaşık 100.000 kişinin elektriksiz kaldığı belirtildi.

 

Şiddetli rüzgarın elektrik kablolarını kopardığı ifade edilirken, Alman tren operatörü Deutsche Bahn, bütün uzun mesafeli tren hizmetini fırtına dolayısıyla erteleme kararı aldı.

 

Öte yandan Hollanda da benzer bir durum yaşandı. Şiddetli fırtına dolayısıyla en az 3 kişinin hayatını kaybettiği belirtilirken Amsterdam’daki Schiphol Havalimanı’ndaki bütün uçuşlar ertelendi. Rüzgarın saatte 140 kilometreye çıktığı Hollanda’da yaklaşıok 260 uçuşun iptal edildiği ve havaalanının yakınındaki binaların çatılarının uçması dolayısıyla uçuşlara ara verildiği belirtildi.

 

Birçok otobüs ve tramvay seferinin iptal edildiği kaydedilirken Rotterdam’da da olumsuz hava şartları dolayısıyla nakliye sektörünün durma noktasına geldiği belirtildi.

 

 

Kaynak: Sözcü