AVM’de et satışı kasapları bitirir!

AVM’de et satışı kasapları bitirir!
4 Ekim 2017 09:52

Et fiyatlarını ucuzlatabilmek için ithalat dahil bir dizi önlem hazırlayan Tarım Bakanlığı, bu kapsamda Et ve Süt Kurumu’nun (ESK) büyük alışveriş merkezlerinden (AVM) reyon kiralayıp et satışına başlaması yönünde karar aldı.

 

 

 

Erdoğan Süzer / Sözcü

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, bu yolla ucuz eti daha geniş halk kitlelerine ulaştıracaklarını belirtirken, AVM’ler kararı desteklediklerini, gerekirse ESK’ya reyonları ücretsiz verebileceklerini açıkladılar.

 

 

Ancak Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, Bakan Fakıbaba’nın yeni projesine özellikle kasap esnafını bitireceği gerekçesiyle karşı çıktı. Tepkisini, Meclis’in hemen karşısındaki TESK binasına yerleştirdiği dev ekrana yansıttığı açıklamayla dile getiren Palandöken, kararın uygulanması halinde küçük esnafın büyük zarar göreceği uyarısında bulundu. Palandöken, esnafın ekonominin nabzı olduğu, esnafın zarar görmesi halinde bundan ekonominin de etkileneceği uyarılarını da yaptı.

 

 

ÇİFTE STANDART OLUR MU?

 

 

Palandöken, ayrıca TESK’in internet sitesinden de bir açıklama yapıp kararı eleştirirken, “Böyle çifte standart olur mu? Bu Et ve Süt Kurumu tarafından esnafa vurulan bir darbedir. Sabahleyin günaydın diyen bakkal, kasap ve manav esnafı yok ediliyor. Bu konuyu Başbakan Binali Yıldırdım’a götüreceğiz” dedi. Zincir marketlerin sokak aralarına fazlasıyla girerek ülke genelinde küçük esnafın yok olmasına sebep olduğuna işaret eden Palandöken, “Şimdi bir de zincir marketlerin ESK tarafından et satışı ile desteklenmesi demek küçük esnafın tamamen yok olması demektir. Vergi veren, ülke genelinde katma değer üreten ve istihdam sağlayan esnaf bu kararla tamamen yok olur. Bu kararın özeti küçük esnaf marketlerde tezgahtar yapılmaya çalışılıyor” ifadesini kullandı.