Avcılar’da 10 sanatçı ve aydının heykelleri açıldı

Avcılar’da 10 sanatçı ve aydının heykelleri açıldı
6 Haziran 2015 10:05

Avcılar’da 10 sanatçı ve aydının heykelleri açıldı, terörist saldırı protesto edildi.

 

 
İstanbulAvcılar’da yaptırılan bir süre önce kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından sazının sapı kırılan, aralarında Aşık Veysel’in de bulunduğu 10 sanatçı ve aydının heykelleri açıldı. Diyarbakır’da HDP mitingini hedef alan bombalı saldırı, sanatçılar ve yüzlerce davetli tarafından alkışlarla protesto edildi.

 

Avcılar Belediyesi bir süre önce geçen yıl otopark olarak kullanılan alanı Avcılar Kültür Sanat Parkı olarak düzenledi. Belediye, heykeltıraş Dağhan Yürürler’e halk ozanı Aşık Veysel’in yanı sıra Türk edebiyatının dev çınarı Yaşar Kemal, Türk Sineması’nın unutulmaz ismi Adile Naşit, çağdaş Türk Şiirinin en önemli isimlerinden Nazım Hikmet’in yanı sıra, kültür mirasına ölümsüz eserler bırakan Halide Edip Adıvar, Leyla Gencer, Neriman Altındağ Tüfekçi, Edibe Sulari, Abidin Dino ve Ahmet Arif’in anısını yaşatmak ve gelecek nesillere yansıtmak amacıyla heykellerini yaptırdı. Parkın açılışı ile birlikte Avcılar Belediye Konservatuarı’nın 1’inci yılsonu etkinliklerinin birlikte yapılması kararlaştırıldı.

 

Avcılar Kültür Parkı’nın açılışına CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, Türk sinemasının ünlü ismi İlyas Salman, Avcılar Belediye Konservatuarı eğiticileri Arif Sağ ve Erdal Erzincanlı ve Yavuz Top katıldı. CHP’li Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, 1 yıl içerisinde Avcılar’ı kültür ve sanat kenti haline getirmek için büyük adımlar attıklarını, Türkiye’nin ilçe bazında tek belediye konservatuvarını açtıklarını, bu ekipte yer alan Çoksesli Gençlik Korosu ‘nun geçen hafta Ankara’da Türkiye Korolar Şenliği’nde ‘En İyi Halk Müziği Yorumlama’ ödülüne layık görüldüğünü anlattı. Benli, ekonomik gelişmenin, kalkınma, huzur, güvenliğin yanı sıra Atatürk’ün izinden giderek sanat ve sanata önem vermeyi sürdüreceklerini söyledi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş da, bu çalışmaları takdir ettiklerini söyledi. Açılışta anıtları yer alan aydın ve sanatçıların yakınlarına plaketler verildi.

 

TERÖR SALDIRISI NEDENİYLE ALKIŞLI PROTESTO

 

Davetliler, Avcılar Belediye Konservatuarı’nın yılsonu etkinlikleri kapsamında Barış Manço Kültür Merkezi’nde hazırlanan 3 saatlik konser ve gösteriler için yaklaşık 500 davetli salonu doldurdu. Ancak, Diyarbakır’da HDP mitingine yönelik bombalı saldırılar üzerine Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, sanatçılar Arif Sağ, Yavuz Top, İlyas Salman ve Erdal Erzincan’ı sahneye davet ederken, “Demokratik, laik sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nde her türlü terör ve şiddet saldırısına karşıyız. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta Sulh Dünyada Sulh’ felsefesiyle demokrasinin, barışın ve insan haklarının her zaman yanında yer alan bir milletiz. Yapılan şiddeti kınıyor, yapılan saldırıyı sanatçı, meclis üyelerimizle alkışlarla protesto ediyor demokrasi için biz buradayız diyoruz” dedi. Salonda bulunanlar da Diyarbakır’daki HDP mitingine katılanlara yönelik terörist saldırıyı alkışlarla protesto etti.