Avcılar Belediyesi’nden bir ilk

Avcılar Belediyesi’nden bir ilk
14 Kasım 2014 14:26

“Önce insan” diyerek dezavantajlı gruplar için harekete geçerek bir dizi proje başlatan Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, hayvanları da unutmadı…

 

Sokak hayvanlarına sahip çıkan Toprak Ana, bu konuda teknolojiyi seferber etti… Avcılar’da Türkiye’de bir ilk gerçekleştirilerek sokak hayvanları için Web sitesi kuruldu.

 

HAYVANLAR İLE ONLİNE BAĞLANTI KURULACAK, ONLARA YENİ BİR YUVA BULUNACAK

 

Konuya ilişkin bilgi veren Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, şunları söyledi: “Avcılar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Sokak Hayvanları Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Müdürlüğümüzün çalışmaları ile www.abvim.com adlı internet sitemiz kuruldu. Site’de Müdürlüğümüzün barınağımızda bulunan sokak hayvanlarının bilgileri ve fotoğrafları yer alacak. Sokak hayvanı edinmek isteyenler bu siteye girerek, gerekli bilgileri edinebilecek. Online olarak başvuruda bulunarak, istediği hayvanı sahiplenebilecek.”

 

Başkan Toprak Benli, her ay, Avcılar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Sokak Hayvanları Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi edilen ortalama 25 sokak hayvanına yuva bulunduğuna da işaret etti.

 

AMELİYATHANE YENİLENDİ

 

Başkan Toprak Benli, Avcılar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Sokak Hayvanları Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Müdürlüğü’nün ameliyathanesinin tamamen yenilendiğini ve ameliyathanenin modern malzemelerle donatıldığını da kaydetti.

 

“Rehabilitasyon Merkezimizde, her ay ortalama 500 sokak hayvanının (kedi ve köpek) acil müdahale, muayene ve tedavisi yapılmaktadır” diyen Başkan Toprak Benli, şu bilgiyi verdi:

 

“Bölgeden alınan sokak hayvanları, öncelikle müşahede altında tutularak tedavisi yapılmaktadır. Sonra hayvanımızın kısırlaştırma işlemi yapılmaktadır. Daha sonra küpesi ve ( takip sistemini yapabilmek için) mikroçip takılarak aşıları yapılmaktadır. Bu tedavi bakım hizmetinin ardından hayvanımızı sahiplendirme işlemi yürütülmektedir. Ancak bu hayvanlarımızı, yuva bulamadığımız taktirde de alındıkları bölgeye geri bırakmaktayız.”

 

Başkan Handan Toprak Benli, sokak hayvanlarının barındırıldıkları kafeslerde ısıtma sitemi kurulduğunu da anlattı.