ATO Başkanı Bezci istifa etti, Osman Gökçek başkan adaylığını açıkladı

ATO Başkanı Bezci istifa etti, Osman Gökçek başkan adaylığını açıkladı
27 Ekim 2016 16:15

Ankara Ticaret Odası’nda dün gece geç saatlerde 11 yönetim kurulu üyesinden 8’i istifa etmişti. ATO Başkanı Salih Bezci de bugün istifasını duyurdu. İstifa kararlarının ardından Bezci’den boşalan başkanlık koltuğu için, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek’in oğlu, Beyaz TV Genel Müdürü Osman Gökçek’ adaylığını açıkladı.

 

 

 

 

Ankara Ticaret Odası’nda (ATO) dün gece 8 yönetim kurulu ve 5 yedek üyenin istifasının ardından bugün de Başkan Salih Bezci ATO Meclis toplantısında istifa ettiğini açıkladı.

 

 

Saat 14.00’de başlayan Meclis toplantısı, TOBB’un hazırlattığı 15 Temmuz Darbe girişimi videosuyla başladı. Ardından Bezci istifa ettiğini duyurdu.

 

 

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun İstanbul’da Başbakan Yıldırım ile birlikte olması nedeniyle katılmadığı meclis toplantısına Sinan Aygün’ün gittiği öğrenildi.

 

 

 

Bezci, şu sözlerle istifasını açıkladı: “12 sene başkan yardımcısı, 5 sene başkanlık yaptım. Çok iyi şeyler yapmayla çalıştık. Yönetim kurulu başkanlığından bugün istifa ediyorum. Bundan sonra benim ağzımdan ATO aleyhine hiçbir söz çıkmayacak. Bu kurum aleyhinde de kimse konuşmasın. Birlik ve beraberlik içinde olalım. Yönetim kuruluna kim gelirse ben buna başarılar diliyorum. Allah onların yanında olsun. Hata ettiysek özür diliyorum, hakkınızı helal edin.”

 

 

GÖKÇEK ADAYLIĞINI AÇIKLADI

 

 

Bezci’den boşalan başkanlık koltuğu için, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek’in oğlu, Beyaz TV Genel Müdürü Osman Gökçek adaylığını açıkladı.

 

 

Gökçek’in başkanlığa giden yolu, Ekim ayının başında ATO Medya Meslek Komitesi’nden 4 asil 5 yedek üyenin istifa etmesiyle başladı. Sözkonusu istifaların ardından 19 Ekim’de boşalan komite üyelik seçimlerinde Osman Gökçek aday olarak Meslek Komitesine, buradan da ATO Meclis üyeliğine girmiş oldu.

 

 

 

Osman Gökçek’in ATO Başkanlığına aday olabilmesi için ATO Meclis Üyesi olma şartı bulunuyordu, bu hamleyle gerekli şart yerine getirilmiş oldu.