Atilla cephesinden ilk açıklama!

Atilla cephesinden ilk açıklama!
4 Ocak 2018 08:22

Noel ve yeni yıl tatili sonrasında dün bir araya gelen jüri, Hakan Atilla konusunda görüştü. Jüri, kara para aklama suçu haricinde 5 suçtan suçlu bulunan Hakan Atilla cephesinden ilk açıklama da avukatından geldi.

 

 

Zeynep Gürcanlı/Sözcü

 

 

Atilla’nın avukatı Victor Rocco, gazetecilerin “müvekkilinizin adil şekilde yargılandığına inanıyor musunuz” sorusuna şu yanıtı verdi; “Hiçbir davanın, hiçbir zaman kusursuz olmadığına inanıyorum. Bu dava da kusursuz değildi. Zaten bu yüzden temyiz mahkemeleri var” ifadelerini kullandı

 

 

“Bugün, tam, açık ve adil bir duruşma sürecinin ardından jüri Halkbank’ın üst düzey yetkilisi Hakan Atilla’yı oy birliği ile mahkum etti. Reza Zarrab’ın da suçunu itiraf etmesiyle birlikte, İran’a yönelik yaptırım rejiminde milyar dolarlık delik açan bu iki adam şimdi ciddi federal suçlardan hüküm giymekle karşı karşıyalar. Yabancı banka ve bankerlerin bir seçeneği var; ya İran’a ve diğer yaptırım uygulanan ülkelere yardım edersiniz, ya da ABD doları ile işlem yapan uluslararası bankacılık sisteminin bir parçası olursunuz. Ancak her ikisini birden yapamazsınız. Eğer Atilla’nın yaptığı gibi, sürekli ABD Hazine yetkililerine yalan söyler ve sahte belgeler hazırlarsanız -ki bunlar ABD’in İran’a yönelik yaptırım sisteminden milyarlarca dolarlık İran petrol parası kaçırmanın gizli sisteminin bir parçasıydı- sonuçlarına katlanırsınız. Atilla’nın yaptığı seçimin sonucu, bir Amerikan mahkemesinde mahkum olmak oldu.”