Atatürk’ün İslamiyete verdiği önem

Atatürk’ün İslamiyete verdiği önem
8 Kasım 2014 09:24

Değerli okuyucular! Sohbetimizin konusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün İslamiyete verdiği önem, hakkında olacaktır.

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

Ey Yüce Türk İslam alemi!

 

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, 30-Ekim-1922 tarihli meclis konuşmasının başlangıcında, İslam dini ve Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) hakkında temas ederken şöyle diyor: ”Ey arkadaşlar! Allah birdir, büyüktür. Adat-ı ilahiyenin tecelliyatına bakarak diyebiliriz ki, insanlar iki sınıfta iki devirde mütalaa olunabilir. İlk devir, beşeriyetin sabavet ve şehabet devridir. İkinci devir, beşeriyetin rüşt ve kemal devridir. Beşeriyetin birinci devrede tıpkı bir çocuk gibi, tıpkı bir genç gibi, yakından maddi vasıtalarla kendisiyle iştigal edilmeyi istilzam eder. Allah, kulların lazım olan nokta-i tekamüle vusulüne kadar, içlerinden vasıtalarla dahi kullarıyla iştigali, lazime-i uluhiyetten addeylemiştir. Onlara Hz. Adem aleyhiselamdan itibaren mazbut ve gayr-ı mazbut bildirilen ve bildirilmeyen namütenahi denecek kadar çok nebiler, Peygamberler ve rasuller göndermiştir.

 

Fakat Peygamberimiz vasıtasıyla en son hakayık-ı diniyye ve medeniyyeyi verdikten sonra artık beşeriyetle bilvasıta temasta bulunmağa lüzum görmemiştir. Beşeriyetin derece-i idrak, tenevvür ve tekammülü, her kulun doğrudan doğruya ilhamat-ı ilahiyye ile temas kabiliyetine vasıl olduğunu kabul buyurmuştur. Ve bu sebepledir ki,” Cenab-ı Peygamber, Haremü’l-Enbiya olmuştur ve kitabı, Kirab-ı Ekmeldir.” konuşmuştur.

 

Atatürk’ün son Peygamber Hz. Muhammed hakkındaki bu sevgi, saygı ve takdir dolu sözlerini duyan ve okuyan, sadakat ve samimiyetle Müslümanım diyen hiçbir kişi, onu din düşmanı olarak gösteremez. Bilakis onun Allah’a, Kur’an-ı Kerim’e, Hz. Muhammed’e, Hadis-i şeriflere, Vatan sevgisine verdiği öneme ve dindarlığına hayranlık duyulur.

 

ATATÜRK, ÖLÜMÜNDEN ON BEŞ GÜN ÖNCE DÜNYADAKİ MÜSLÜMANLARA GÖNDERDİĞİ MESAJ:

 

”Bütün dünyanın Müslümanları ALLAH’ın son Peygamberi Hz. Muhammed (s.a.v.)’in gösterdiği yolu takip etmeli ve verdiği talimatları tam olarak tatbik etmeli. Tüm Müslümanlar Hz. Muhammed’i örnek almalı ve kendisi gibi hareket etmeli; İslamiyet’in hükümlerini olduğu gibi yerine getirmeli. Zira ancak bu şekilde insanlar kurtulabilir ve kalkınabilirler.” diyor.

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Hakkın Rahmetine kavuşma yıldönümü ve böylece Vatan şehitlerini de anıp, ruhunu şad etmek için, başta CHP genel merkez yetkilileri olmak üzere ve diğer kuruluşlar, hiç olmasa 16 dakika süren Yasin-i şerif okutup dua etmelerinde fayda vardır.

 

Allah rızası için, okutulan Kur’an-ı Kerim ve yapılan duaları, Cenab-ı Allah kabul etsin.

 

 

Vatan şehitlerimizi ve Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ordularımızın başkomutanı Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, silah arkadaşlarını ve değerli okuyucularımızın atalarını rahmetle, Gazileri minnetle anıyor. Ruhları şad, mekanları Cennet olsun.

 

 

Atatürk’ün İslamiyete verdiği önem Kaynakçası:

Atatürk ve İslam Yazar: İskender Özdemir. Kripto yayınevi


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun