Atatürk fotoğraflarıyla İstiklal Marşı ve Gençliğe Hitabe’nin çöpe atıldığı okul Meclis gündeminde!

Atatürk fotoğraflarıyla İstiklal Marşı ve Gençliğe Hitabe’nin çöpe atıldığı okul Meclis gündeminde!
11 Nisan 2018 11:35

CHP Ankara Milletvekili Dr. Murat Emir, Ankara’nın Altındağ ilçesindeki bir okulun yakınlarında çöpte, Atatürk fotoğraflarıyla İstiklal Marşı ve Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nin yazılı olduğu panoların bulunmasını Meclis gündemine taşıdı.

 

 

CHP’li Emir, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Ankara’nın Altındağ ilçesindeki Polis Amca İlköğretim Okulu yakınlarındaki bir çöpte, İstiklal Marşı ile Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nin yazılı olduğu panolar ile Atatürk’ün çerçeveli resimlerin bulunduğunu belirtti. Resimler ile panoların okula ait olduğunun ifade edildiğini kaydeden CHP’li Emir, Bakan Yılmaz’a şu soruları yönetti:

 

 

“-Polis Amca İlköğretim Okulu yakınlarındaki çöpte bulunan Atatürk çerçeveli resimler ile İstiklal Marşı ve Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nin yazılı olduğu panolar, söz konusu okula mı aittir? Çöpte bulunan resimler ve panolar söz konusu okula aitse, konuyla ilgili herhangi bir idari ve adli soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmışsa hangi aşamadadır?

 

-Bugüne kadar eğitim kurumlarında Atatürk büstüne ya da resimlerine yönelik resmi kayıtlara geçen kaç saldırı yaşanmıştır; bu saldırıların tarihleri ve yaşandığı yerler nerelerdir?”

 

Atatürk ve Cumhuriyet düşmanları derhal bulunmalıdır!

 

 

CHP’li Emir, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede de Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerini uyararak, eğitim kurumlarında yaşanan bu tarz saldırıların faillerinin derhal ortaya çıkarılması çağrısı yaptı. Toplumda bazı kesimlerin, sadece Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlığı üzerine var olmaya çalıştığına belirten CHP’li Emir, “Atatürk ve Cumhuriyet değerleri Türkiye Cumhuriyeti’nin çimentosudur. Birlik ve beraberliğimizi yok etmeyi amaçlayan bu tarz saldırılar karşı Atatürk’e de Cumhuriyet değerlerimize de dün olduğu gibi bugün de sahip çıkarak duracağız. Başta Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile tüm eğitim yöneticilerinin bu sorumluluk bilinciyle davranmasını bekliyorum” dedi.

 

FOTO_1 FOTO_2