Atatürk, bayrak ve vatan için yürüdüler

Atatürk, bayrak ve vatan için yürüdüler
18 Mayıs 2017 16:31

ANKARA Üniversitesi Cebeci Kampüsü öğrencileri, Türkiye Gençlik Birliği olarak “Atatürk, Bayrak ve Vatan Yürüyüşü” gerçekleştirerek basın açıklaması yaptı.

 

 
Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nde bir grup öğrenci, ellerinde Türk bayrakları ve “Atatürk, Bayrak ve Vatan Yürüyüşü, Vatansever Cebeci Öğrencileri” yazılı pankartla kampüs içerisinde bir süre yürüdü. Öğrenciler, “Atatürk gençliği görev başında”, “Üniversitede PKK istemiyoruz”, “Kahrolsun PKK”, Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, Vatan sana canım feda”, “Amerikan uşağı katil PKK” şeklinde çeşitli sloganlar atarak kampüs dışına basın açıklaması için çıktılar.

 

 

Öğrenciler adına Deniz Tokgöz yaptığı basın açıklamasında, “Ateşten günlerden geçiyoruz. Eli kanlı Amerikan emperyalizmi, güney sınırımızda namlularını vatanımıza doğrultmuş durumda. PKK’sıyla FETÖ’süyle IŞİD’iyle vatanımızı teslim almaya, milletimizi bölmeye çalışıyorlar. Tıpkı 98 sene önce İtilaf Devletleri’nin yapmaya çalıştığı gibi” dedi.

Tokgöz, basın açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Cumhuriyetimiz hız kesmeden vatansever gençlik nesilleri yaratmaktadır. Bu memlekette, Asteğmen Kubilaylar, Mahmut Esat Bozkurtlar, Gaffar Okkanlar, Kaymakam Muhammet Fatih Safitürkler her zaman yetişmektedir. Cumhuriyetimizle, Ata’mızla, vatanımızla, bayrağımızla kavgaya tutuşmaya çalışanlar her seferinde mağlubiyetin dehrizlerinde kaybolacaklar. Bilmiyorlar fakat öğrenecekler:

 

 

BU TOPRAKLARDA MUSTAFA KEMALLER YENİLMEZ!

 

 

Bugün Türk milleti Atatürk’ün etrafında birleşmektedir. Yine bugün alçakça saldırılar Atatürk’e yapılmaktadır. Atatürk’e sarılmak, vatanımıza kast eden alçakları memleketimizden def etmenin birincil koşuludur!

 

 

GENÇLİK ATASININ İZİNDEDİR

 

 

Mülkiye’den sesleniyoruz, Hukuk Mektebi’nden sesleniyoruz, Eğitim Bilimleri’nden, İletişim Fakültesi’nden sesleniyoruz: Gençlik Ata’sının İzindedir ve ilkelerine bağlıdır.

Bugün Türk Gençliği, üniversitelerde Mehmetçiğimizin, polisimizin bir adım gerisinde mücadeleyi göğüslemektedir. Şehitlerimize, gazilerimize ve kahramanca çalışan tüm güvenlik güçlerimize söz veriyoruz: Bizler sizin cephede verdiğiniz mücadeleyi vatanın her karışında ve özellikle üniversitelerde sürdüreceğiz. Zafer Türk milletinin olacak.

Görevimizi Gençliğe Hitabe’den, Bursa Nutku’ndan aldık. 19 Mayıs 1919 ruhuyla İstiklal Mücadelesinde birleştik. Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü öğrencileri olarak milletimize söz veriyoruz:

Ömer Halisdemir, Fethi Sekin, Fırat Çakıroğlu gibi hazırız. Türkiye’yi Böldürmeyeceğiz, Cumhuriyeti Yıktırmayacağız!”

 
Ümit KOZAN, Muhammet BAYRAM/ ANKARA, (DHA)-