Atanamayan öğretmen Merve Çavdar’ın intiharı için tepki çeken yorum

Atanamayan öğretmen Merve Çavdar’ın intiharı için tepki çeken yorum
17 Nisan 2018 10:00

Aydın’da 25 yaşındaki Merve Çavdar, depresyon haplarını içerek intihar etti. Twitter’da Çavdar’ın intihar haberine gelen bir yorum sosyal medyada büyük tepki çekti.

 

 

Aydın’da 2014 yılında Sosyal Bilimler Öğretmenliğinden mezun olan 25 yaşındaki öğretmen adayı Merve Çavdar atanamadığı için canına kıydı. Merve’nin acı sonu herkesi kadere boğarken sosyal medyadan yapılan bir yorum büyük tepki çekti. Kendisini AKP Esenler Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi olarak tanımlayan Bir twitter kullanıcısı Merve’nin intihar ettiğine ilişkin habere, “Atanamayan 500 bin öğretmen var. Kimse intihar etmiyor dini imanı Allah korkusu olanlar. Demekki ateist deist miş bu bayan gittiği yerde cehennemdir tabi Allah bilir ama görünen köyde klavuz istemz yani. bir de cehape nin bir oyu dah azaldı :)” şeklinde yorum yaptı. Kullanıcının bu yorumu sosyal medyada büyük tepki çekti.

 

İşte o tweet:

 

tweet-ic

 

Olay, Güzelçamlı Mahallesi sahilinde meydana gelmişti. 2014 yılında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nden Sosyal Bilimler Öğretmeni mezunu olan Merve Çavdar, iddiaya göre atanamayınca bunalıma girdi. Dün sabah saatlerinde evden ‘iş bulmaya gidiyorum’ diyerek çıkan Çavdar, Güzelçamlı sahiline geldiğinde yanındaki depresyon haplarının tamamını içerek canına kıymıştı.