Atama bekleyen yarım milyon öğretmen varken, 20 bin atama yapıldı!

Atama bekleyen yarım milyon öğretmen varken, 20 bin atama yapıldı!
10 Ağustos 2019 10:47

MEB’in yaptığı 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasını değerlendiren öğretmen Zahir Baran, “Sayıyı az buluyorum” dedi. Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan ise “Öğrencilerimizin eğitim hakkı için 20 bin öğretmen ataması yetmez” ifadelerini kullandı

 

 

Mustafa Kömüş/ Birgün

 

 

Milli Eğitim Bakanlığı’nca (MEB) Türkiye genelinde 79 kente 92 alanda 20 bin sözleşmeli öğretmenin ataması yapıldı. Bakanlığın Başöğretmen Salonu’nda yapılan törende konuşan MEB Personel Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, “20 bin öğretmen atamasıyla birlikte Türkiye geneli öğretmen doluluk oranı yüzde 89’dan yüzde 92’ye çıkacaktır. Toplam öğretmen sayımız 924 bine ulaşmış olacak. Öğretmen arkadaşlarımız 2 Eylül itibarıyla okullarda görevlerine başlayacak” dedi.

 

 

SAYIYI AZ BULUYORUM

 

 

Atamalara tepki gösteren Öğretmen Atamaları Mücadele Platformu’ndan tarih öğretmeni Zahir Baran branş öğretmenlerine yeteri kadar değer verilmediğini ifade etti. Baran şunları söyledi: “Sayıyı çok az buluyorum. Özellikle branş öğretmenleri olarak çok mağdur oluyoruz. 60-65 puanla atanan bazı branşlar var. 70-80 arası iyi olan branşlar var. Fakat her ne hikmetse lise branşları sürekli 80 ve üstünde ki puanlarla atanıyor. Ben bir tarihçi olarak atama bekliyorum. Yıllardır emekli olmayan öğretmenler var. Hükümetin politikaları hatalı. Bizi bu konuma getirdiler. Emeklilere yeteri kadar hak verilmediği için böyle sorunlar oluyor. Ben şu an LC Waikiki’de çalışıyorum, öğretmenlik yapmam gerekirken” dedi. Öğretmenlerin mutsuz olduğunu söyleyen Baran “Bizim eğitim politikamızı değiştirmemiz lazım. Benim değişeceğine dair umudum kalmadı. Eğitim politikalarına önem vermeleri lazım” ifadelerini kullandı.

 

 

1 MİLYONU BULACAK

 

 

2023’te ataması yapılmayan öğretmenlerin sayısının 1 milyona ulaşacağını söyleyen Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan ise şu ifadeleri kullandı: “376 bin 709 meslektaşımız bu sene öğretmen olma hayaliyle KPSS’ ye girdi. 90 bin ücretli öğretmen, kapatılan binlerce köy okulu, okulsuz, öğretmensiz bırakılan yüz binlerce öğrencimiz var. Anayasa açıkça Meslektaşlarımızın hayalleri, öğrencilerimizin eğitim hakkı için 20 bin öğretmen ataması yetmez. Atama bekleyen tüm arkadaşlarımızın sözleşmeli değil, kadrolu atamaları bir an önce yapılmalıdır.”

 

 

 

https://www.birgun.net/haber/atama-bekleyen-yarim-milyon-ogretmen-varken-20-bin-atama-yapildi-264602