Atalay Filiz’in sahtecilik davasından: 11 yaşında parmak izini silmeye çalışmış…

Atalay Filiz’in sahtecilik davasından: 11 yaşında parmak izini silmeye çalışmış…
24 Mayıs 2018 16:58

İstanbul ve Ankara’daki 3 cinayetin sanığı olarak tutuklu bulunan Atalay Filiz’in başkalarına ait kimlik bilgilerini kullandığı gerekçesiyle ‘resmi belgede sahtecilik’ suçundan yargılandığı davada, ilginç bir detay günyüzüne çıktı. Avukatının iddiasına göre; Atalay Filiz 11 yaşındayken parmak izini silmek için elini sürekli elektrik prize sokup çıkarmış…

 

 

 

İstanbul ve Ankara’daki 3 cinayetin sanığı olarak tutuklu bulunan Atalay Filiz’in başkalarına ait kimlik bilgilerini kullandığı gerekçesiyle “resmi belgede sahtecilik”’ suçundan 35 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı dava görüldü. Anadolu 67. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya başka suçtan tutuklu bulunan sanık Atalay Filiz ile avukatı Merve Uçanok katıldı.

 

Duruşma salonuna getirilen suça konu başkalarına ait 7 adet belge mahkeme hakimi tarafından incelendi. Belgelerin tümünde Atalay Filiz’in fotoğrafının bulunduğunu belirten mahkeme hakimi, bazı belgelerde bulunan soğuk mühür ile fotoğraflar üzerindeki soğuk mührün kesişmediğini, bazı belgelerde ise soğuk mühür bulunmasına rağmen belgedeki fotoğrafta soğuk mührün bulunmadığını tutanaklara geçirdi.
ELİNİ PRİZE SOKUP ÇEKİYORMUŞ

 

Sanık Atalay Filiz’in avukatı Merve Uçanok, “Müvekkilin ceza ehliyetinin olup olmadığına ilişkin bugüne kadar yapmış olduğumuz talepler kapsamında bir hususa açıklık getirmek istiyorum. Yaptığım araştırmada müvekkilimin 11 yaşındayken elini sürekli prize uzatıp geri çekmesini fark eden annesi bu durumu oğluna sorunca ‘parmak izini yok etmeye çalışıyorum’ cevabını almış. Annesi müvekkilimi Merzifon Askeri Hastanesi’ne götürmüş, burada doktor müvekkil hakkında obsesif kompülsif teşhisi koymuş. Üniversite sürecinde intihar girişiminde bulunmuştur” dedi.
BELGELERİN SAHTELİĞİNE İLİŞKİN RAPOR İSTEDİ

 

Avukat Merve Uçanok, müvekkilinin çocukluğundan itibaren yaşadığı süreç ve daha önce tedavisine ilişkin belgelerle birlikte gözlem altına alınmak suretiyle suç tarihinde atılı suç kapsamında cezai ehliyetinin olup olmadığına yönelik rapor aldırılmasını talep etti. Öte yandan avukat Uçanok, belgelerin sahteliğine ilişkin grafoloji teknik bilirkişisinden rapor aldırılmasını da istedi.

 

DURUŞMA ERTELENDİ

 

Belgelerin aldatma kabiliyetinin tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumu Grafoloji İhtisas Dairesi’ne gönderilmesine karar veren mahkeme, sanığın cezai ehliyetine yönelik rapor aldırılması talebimi reddetti.

 

 

Kaynak: Sevgim Begüm YAVUZ/Sözcü