Astrolog Sema Sidar’a sorduk ‘Gökyüzü, moda için ne diyor?’

Astrolog Sema Sidar’a sorduk ‘Gökyüzü, moda için ne diyor?’
1 Temmuz 2015 11:00

Halkinhabercisi hayatıma girdiğinden beri evren hayatıma hep Ankaralı güzel dostları getirdi diyebilirim.

 

 

Dolly KARLIYOL TOSUN H&H YORUM

 

İşte bugün onlardan biri olan sevdiğim arkadaşım Astrolog Sema Sidar ile moda ve astrolojiyi konuşacağız. Hayatımızdaki her türlü detayın bir anlamı ve sebebi olduğunu düşünen ben, tabi ki astroloji ve modayı da didiklemeden edemiyorum. Sağ olsun tüm astrolog arkadaşlarımda bana bu konuda sonsuz destek vermeye devam ediyorlar. Umarım sizlerde keyif alırsınız :)

 

1

 

- Sevgili Sema ben seni tanıyorum ama istersen okuyucularımızda tanısın…

Sema Sidar, 29.11.1983 Ankara doğumluyum, aslında Bilgisayar ve Bilişim sistemleri mezunuyum ama sevmeyerek okuduğum bir bölümdü. Kendi içimdeki öngörü yeteneği olan bir dünyam vardı bunu birleştirmek için arayışlarım sonucunda Astroloji ile tanıştım. Kendimi bu şekilde keşfettim diyebilirim.

 

- Benzer benzeri her zaman çeker, sende öğretmen olarak kendine Dinçer Güner’i seçtin. Ondan eğitim almak sana neler kattı?

Çok tesadüf oldu diyeceğim ama hayatta hiçbir şeyin tesadüf olmadığını düşünürsek :) Bir kere enerji çok önemli, bir insanın gözüne bakıp seni anlaması ve tabi ki de bilgi. Bunların hepsi sevgili hocam Dinçer ile yollarımı kesiştirdi. Ben Ankara’dan her hafta derslere katıldım, İstanbul’a geldiğim gece Ankara’ya tekrar dönüyordum. Dinçer bana istediğin ve sevdiğin zaman her şeyin yapılabileceğini, kendini geliştirmenin sınırlarının olmadığını öğretti. Halen beraber yürüyoruz. Elimi bırakmadı bu da benim için ekstra onur kaynağı. Dolly’cim senin aracılığın ile tekrardan Dinçer hocama teşekkür edeyim…

 

2

 

- Stilimizi ve hayatımızı gökyüzünün belirlediğini düşünüyorum. Senin fikirlerin nelerdir?

Çok doğru söylüyorsun. Biz hayata her ne kadar yükselen burcumuz ve güneş burcumuzun doğasından bakıp yaşasakta hem gökyüzünden aldığımız etkiler hem de haritamızdaki diğer gezegenler stilimizi belirler. Çok detaya girmeden bu konuda açıklayıcı bilgiler vermek istiyorum. Haritamızda Ay’ın bulunduğu burç stilimiz adına çok önemlidir. Örneğin; kendi yaşımızdan büyük mü giyiniyoruz veya marka takıntımız mı var. Aynı anda her şeyi takıp takıştırıyor muyuz, marjinal bir stilimiz mi var gibi detayları verir. Venüs’de, uyumumuzu kıyafetlerimizdeki estetik ve ahengi çok iyi anlatır. Jüpiter’de oldukça önemli haritadaki yerleşimine göre içimizdeki abartı durumunu etkiler. Haritamız bunlardan tetikleyici bir etki aldığında hemen içimizde minik uyanışlar başlar…

 

- Kendimden örnek vermem gerekir ise son aylarda sürekli en rahat en spor giysiler almak için uğraşırken son iki haftadır aman boşver yeterince giysim var alışveriş yapmayayım hatta kendime dikiş makinesi aldım onunla dikeyim hevesindeyim. Sence bu sadece benim haritamla ilgili mi yoksa genel bir durum var mı? Ve bunlardan hangi burçlar nasıl etkilenecek?

Senin haritandaki durum ve genel etki bir arada diyebiliriz. Gökyüzünde Jüpiter’in Aslan burcundaki seyri devam ediyor, bu yüzden ateş burçları (Koç, Aslan, Yay) ve hava (İkizler, Terazi, Kova) grubu burçlarda abartı durumu ön plana çıkıyor. Mevcut özelliklerini abartabiliyorlar. Sen rahatına düşkünlüğü abartmıştın (konuşmuştuk bunu seninle) :) .

 

3

 

Şimdi ise gökyüzünde Yengeç burcunun dönemi, Yengeç burcunun doğası aslında şu anki stilimizi ve alışveriş isteğimizi belirliyor. Yengeç burcu yazın başlangıcı adına çok önemlidir, ev, yuva kavramlarını, anneliği, becerikli ve sanatkar olmayı, ev hanımlığını ve duygusallığını simgeler. Hepimiz bu etki ile bakmaya başlarız hayata. Sen kendin dik bir şeyler yarat derken, bir yandan da dikiş makinesi ile yengeç temasını vurgulamışsın. Yine çiçekli, renkli ve yazı yansıtan temalar öne çıkar. Ev ile ilgili alışverişler ufak dozda kıyafet alışverişlerimizi bastırır. Kendi eskilerimizi yeniden yaratmak, el boyaması özel ürünler ilgimizi çeker. Gümüş ve gümüş rengi de muhakkak kombinlerimiz de yer alır.

 

Yengeç burcu çok üremeyi temsil eder. Bu etkiden bir tane ile yetinmeyiz, ne olursa bir kaç olsun deriz. Sen kesin birden fazla çanta dikmişsindir.:)))Biraz yaşımızdan büyük giyinme durumumuz olabilir. Son olarak şu an Aslan burcunda Jüpiter-Venüs kavuşumu var. Süper bir etki, güzellik ve estetik kavramında abartı durumumuz olacak. Küpe, kolye, yüzük, hal-hal tak takıştır durumumuz olabilir.:))

 

- Kişi kendine özel stil (stil derken tabi ki buna saç, makyaj, renkler vb. şeyler de giriyor), alışveriş, moda gibi gibi konuları gökyüzündeki hangi hareketleri baz alarak takip etmeli sence?

İlk olarak herkes haritasında Güneş ve Ay burcunun ona getirdiklerini çok iyi bilmeli. Çünkü tarzı uygulayabilmekte de bu detaylar devreye girecek. Genel olarak moda için Venüs ve Güneşte önemli. Ruh halimiz için ise Ay direkt devrede. Örnek verelim:) Ay Oğlak’da olduğu bir gün, daha koyu renkler giyme isteğimiz artabilir veya daha ciddi bir tarz benimseyebiliriz. Ay Aslan’da iken, açık saçlar tercihimizdir, kırmızı oje daha da güzel durur tırnaklarda…

 

4

 

- Önümüzdeki günlerde toplum olarak bizi stil bazında etkileyecek olaylar olacak mı? Ve bize önerilerin neler olur?

Tabi ki de, hem değişen hava koşulları hem de gezegenlerin konumları çok etkileyecek modayı. Ekim ayıyla beraber güderinin çok ön planda olacağını düşünüyorum, kızıl derili tüyler kışın favorisi olacak. Toprak tonları, haki yeşili, kiremit kırmızısı ön plana çıkar. Ama muhakkak rahatlık ve sadelik ön plana çıkacak. 13 Ağustos’dan sonra Jüpiter Başak burcuna geçiş yapacak. Bir yıl boyunca kumaşların sağlıklıları ve çok amaçlı kullanabilenleri trend olacaktır. Kıyafette marka biraz out olurken, ünlü markalarında daha ucuz yan markalar yaratacağını ve outlet kültürünün daha fazla olacağını düşünüyorum. Saçlar da ise toprak ve kızıl renkler, örgü detaylar başı çeker. Bir de yağmur için özel detay kıyafetler olur. Yağmurluklar, yağmur çizmeleri üzerine tasarımların patlama yapacağını düşünüyorum.

 

Bu harika cevaplar için Sema Sidar’a teşekkür ediyorum. Kendisini takip etmek için www.semasidar.com 

Adres: Tunalı Hilmi Cd. Çelikler İş Merkezi Ofis Katları 91/89 Çankaya / ANKARA

Tel: 0542 651 92 97

 

 

Dolly Karlıyol Tosun

www.lapetitedolly.com

@LAPETİTEDOLLY

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
DEPRESYON! Varlığımız yaşama programlıdır, ölüme değil…
Homeopati ile derinden şifa ‘Şeker toplarından, hücrelere mesaj var!’
Bana sıkça sorulan sorular!