Assange’a insansız uçakla saldırı öneren Time muhabiri özür dilemek zorunda kaldı

Assange’a insansız uçakla saldırı öneren Time muhabiri özür dilemek zorunda kaldı
19 Ağustos 2013 10:46

19 Haziran 2012’den beri Londra Ekvator Büyükelçiliği?nde kalan Wikileaks’in kurucusu Julian Assange için  twit atarak insansız uçakla saldırı öneren Time Dergisi muhabiri Michael Grunwald, aptallık yaptığını  söyleyerek özür diledi.

 

İngiliz polisinin tutuklayıp ABD’ye sınır dışı etme çabalarına rağmen Kolombiya Elçiliği’nin diplomatik dokunulmazlığından yararlanan  Julian Assange siyal sığınma hakkı aldığı Ekvator elçiliğinin giriş katında küçük bir odada günlerini geçiriyor. Havaalanına gitmeye kalkışsa elçiliğin önünde 24 saat nöbet tutan polis tarafından tutuklanacak. Tek yolu diplomatik torbaya saklanıp havaalanına gitmek ama İngiliz polisi onu uçakta da tutuklayacağını söylüyor.
Julian Assange istediğinde elçiliğin penceresine çıkıp polislerin gözü önünde konuşma yapabiliyor.ABD Julian Assange’ı alamadığı için Time muhabiri özel twitter hesabından cumartesi günü attığı twit ile insansız uçakla saldırı önerdi.
Michael Grunwald özel twitinde “Julian Assange’ı  dışarı çıkartan bir insansız uçak saldırısının savunmasını yapmak için sabırsızlanıyorum” deyince WikiLeaks bu twiti fark etti ve Time muhabirinin istifasını istedi. Time muhabiri yaptığı hatayı anlayarak önerisinin aptalca bir şey olduğunu yazarak  twitini sildi.
Time dergisi de Michael Grunwald’un görüşünün derginin görüşü olmadığını vurgulayarak muhabirinin saldırgan twitini kınayan bir bildiri yayınladı.