Aspir Yağı İle Zayıflama Aspir Yağı Nedir?

Aspir Yağı İle Zayıflama Aspir Yağı Nedir?
26 Mayıs 2020 14:50

Aspir bitkisi tarihi dönemlerde ve tarih öncesi dönemlerde faydalı bir bitki olarak keşfedilmiş ve hastalıkların, yaraların iyileştirilmesinde kullanılmıştır. Tarih öncesi dönemlerde aspir bitkisi öğütülerek çay olarak tüketilmiştir. Aspir bitkisi aynı zamanda erken dönemlerde kadınların güzellik maskeleri olarak ta kullanılmıştır. Faydalarından yararlanan eski toplumlar aspir bitkisinin üretimine önem vermiş ve hatta bu bitkiden bir ticaret unsuru meydana getirmişlerdir. Kral ve Kraliyet ailelerinin kullandıkları önemli bitkiler arasına giren aspir bitkisi günümüzde de yoğun olarak tüketilmektedir. Faydaları saymakla bitmeyen bu bitkinin en önemli ve gözle görülür özelliği ise şüphesiz zayıflama da olan etkisidir.

 

Aspir bitkisi Hindistan, Meksika, Güney Amerika gibi ülkelerde sıklıkla yetiştirilen bir bitkidir. Ülkemizde ise İç Anadolu bölgesinde yetişmektedir. Özellikle Eskişehir ilimizde aspir yetiştiriciliği ve ticareti de yapılmaktadır. Aspir içeriğinde bulunan vitamin ve mineraller ile sarı renkli deve dikenine benzeyen bir bitki türüdür. Günümüzde yoğunlukla presleme yöntemi ile yağı çıkartılarak kullanılmaktadır. Zeytinyağı, Ayçiçek yağı ve tereyağı alternatif bitkisel yağ olması açısından oldukça önem teşkil etmektedir.

Aspir Yağı İçeriğinde Neler Barınmaktadır?

Aspir bitkisi vitamin ve minareller açısından oldukça zengin bir bitkidir. Bu sayede aspir yağı olarak tüketildiğinde kişilere son derece faydalı olmakta ve trans yağın insan vücuduna etki ettiği zararları en aza indirgemektedir. Aspir yağı içeriğinde Fosfor, Demir, Lifler, B1, B2, B12, B3, E, C, D vitaminleri bol miktarda yer almaktadır. Ayrıca aspir yagi Omega 6 ve Omega 3 yağ asitleri bakımından ise son derecede zengindir. İçeriğinde yer alan Linoleik Asit ise aspir yağının en önemli zayıflatma etkisidir.

Peki, Aspir Yağı İle Zayıflama Nasıl Olmaktadır?

                Aspir yağı içeriğinde yer alan Linoleik asit ve yoğun vitamin ve mineraller ile kişilerin tokluk hissetmelerini sağlamakta ve dengeli zayıflamalarına etki etmektedir. Vitamin kaynaklarının zengin olması sebebiyle kişiler zayıflama sürecinde vitamin kaybı yaşamaz ve bu sayede sağlıklı olarak kilo düşümü yaşayabilirler. Vücutta bulunan şeker miktarını dengede tutması açısından kişiler kilo kaybı yaşarken açlık hissini bastırmış olurlar. Özellikle diyabet hastaları için iyileştirici etkileri de bulunmaktadır.

Aspir Yağı su ile beraber tüketiminde sindirim sisteminin hızlıca çalışmasına etki eder ve sıklıkla tuvalete çıkılabilmesine neden olur. Bunun sonucunda ise kişiler kolayca kilo verebilirler. Yağ yakıcı özelliği sayesinde kadınlar tarafından göbek ve basen eritme yöntemlerinde kullanılabilir. Yoğurt içerisine eklenen az miktarda aspir yağı sayesinde kişiler kolaylıkla göbek ve basen yağlarını eritebilirler.

Aspir yağı ile zayıflama oldukça sağlıklı ve kolay olmaktadır. Kişiler kilo kaybı yaşarken vücutlarında sağlık dengelerini yitirmez ve vitamin kaybına uğramazlar. Her öğün öncesi az miktarda tüketilen aspir yağı ile ayda 5 kiloya kadar kilo vermek mümkündür. Tek başına tüketemeyen kişiler su içerisinde ve yahut ılık su içerisine ekleyerek kullanabilirler. Su olarak tüketemeyen kişiler yemekler içerisinde sebzeler içerisinde tüketim sağlayabilirler. Aspir yağı yoğun tat vermediğinden dolayı kişilerin kolaylıkla tüketmesine neden olacaktır.

Aspir yağı ile zayıflama da bal ve sirke yardımı ile de yapılabilir. Salata içerisinde kullanılan aspir yağı kişilerin bağırsaklarının hızlıca çalışmalarına etkiler sağlayacak ve kilo kaybı yaşamalarına sebep olacaktır. Kan şekerini dengede tutan özelliği sayesinde tokluk hissi verir ve kişilerin hızlıca acıkmalarına engel olur. Aspir yağı ile zayıflamak isteyen kişilerin düzenli kullanımlarında vücutta yağ birikimlerini engellemektedir. Kolesterol seviyesini dengede tutması sebebi ile kişilerin kolaylıkla kilo vermelerine yardımcı olmaktadır. Aspir yağının faydaları bunlarla sınırlı olmayıp daha bir çok faydası da bulunmaktadır.