Aslan Gençler’e takıldı

Aslan Gençler’e takıldı
27 Aralık 2014 01:14

Spor Toto Süper Lig 15. hafta mücadelesinde Başkent’te oynanan Gençlerbirliği – Galatasaray karşılaşması her iki yarıda atılan karşılıklı gollerle 1-1 sonuçlandı.

 

Stat: Ankara 19 Mayıs

 

Hakemler: Mete Kalakavan, Orkun Aktaş, Ceyhun Sesigüzel

 

Gençlerbirliği: Ramazan, Hakan Aslantaş, Ahmet Çalık, Halil İbrahim, İrfan (Dk. 81 Mervan), Doğa (Dk. 46 Guido Koçer), Gosso, Petrovic, Tomic (Dk. 69 Berat), Stancu

 

Galatasaray: Muslera, Sabri, Semih, Hakan Balta, Telles, Hamit (Dk. 87 Sinan Gümüş), Selcuk, Emre, Olcan (Dk. 64 Yasin), Umut (Dk. 77 Bruma), Burak

 

Goller: Dk. 19 Emre (Galatasaray) Dk. 71 Stancu (Gençlerbirliği)

 

Sarı Kartlar: Dk. 7 Doğa, Dk. 69 Stancu, Dk. 72 Gosso (Gençlerbirliği) Dk. 87 Hakan Balta (Galatasaray)

 

Spor Toto Süper Lig 15. hafta mücadelesinde Başkent’te oynanan Gençlerbirliği – Galatasaray karşılaşması her iki yarıda atılan karşılıklı gollerle 1-1 sonuçlandı.

 

6. dakikada Selçuk’un kullandığı köşe atışında cezaalanı içinde oluşan karambolde en son topla buluşan Burak’ın vuruşunu kaleci Ramazan çıkardı.

 

8. dakikada sağ kanatta topla buluşan Hakan ceza sahasına ortasını yaptı, penaltı noktasından Stancu’nun kafa vuruşunda top üstten auta çıktı.

 

13. dakikada Olcan’ın hatasını iyi değerlendiren Stancu topu kaptı. Bu oyuncunun ceza sahasına girmeden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak defanstan döndü.

 

15. dakikada ev sahibi ekip gole yaklaştı. Sol kanattan İrfan’ın yaptığı ortaya iyi yükselen Ahmet’in kafa vuruşunu kaleci Muslera kornere çeldi.

 

19. dakikada Galatasaray Emre ile golü buldu. Bu dakikada ani gelişen kontratakta Olcan, sağ çapraza kaçan Burak’ı gördü. Burak savunmanın arkasına sarkan Emre’yi topla buluşturdu. Emre, kaleci ile karşı karşıya kaldığı anda düzgün bir vuruşla topu ağlara göndererek takımını öne geçirdi. 0-1.

 

35. dakikada kazanılan frikik atışını Gençlerbirliği’nden Stancu kullandı yerden giden topu kaleci Muslera kale direği dibinden kornere çeldi.

 

49. dakikada ceza sahası içinde yaşanan karambolde ceza sahası dışına açılan topa Sabri Sarıoğlu’nun gelişine sağ ayağının dışıyla yaptığı orta şut karışımı vuruşta top farklı şekilde dışarı çıktı.

 

58. dakikada Selçuk İnan köşe vuruşunda ceza sahasına yaptığı etkili ortaya Burak Yılmaz’ın uzak kale direği dibine doğru yaptığı kafa vuruşunda top az farkla yandan auta gidiyor.

 

68. dakikada ceza alanı içerisinde kazanılan en direkt serbest vuruşta Gudio topa dokunda Stancu’nun vuruşu defanstan döndü.

 

71. dakikada Stancu’nun golü geldi. Oyuna girdikten son ilk topla buluşmasında Berat sağdan ortasını yaptı boş pozisyonda Stancu’nun kafa vuruşunda top filelerle buluştu.

 

79. dakikada Emre’nin pasıyla ceza alanı çizgisi üzerinde topla buluşan Burak dönerek vuruşunu yaptı kaleci Ramazan ikim hamlede topu kontrol etti.

 

80. dakikada burakla yüzde yüz gol kaçıran Galatasaray uzatma dakikalarında da gol bulamayınca karşılaşma 1-1 sona erdi.

 

GENÇLERBİRLİĞİ – GALATASARAY MAÇININ ARDINDAN

 

Spor Toto Süper Lig 15. haftanın açılış maçında Gençlerbirliği’ne konuk olan Galatasaray’ın tribün cezası bulunmasına rağmen Sarı-kırmızılı taraftar, Ankara 19 Mayıs Stadı’na girerek karşılaşmayı izledi.

 

Karşılaşmada, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından Galatasaray’a verilen tribün kapatma cezası uygulandı. Galatasaray için ayrılan tribünün kapatılmasına rağmen az sayıdaki sarı-kırmızılı taraftar takımına destek oldu.

 

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, 1-1 sona eren Galatasaray maçının ardından yaptığı açıklamada, iyi bir karşılaşma olduğunu belirterek, futbolcuların taraftarlara Ankara’da iyi bir müsabaka izlettiğini söyledi.

 

Cavcav, bir gazetecinin, “Tribün kapatma cezasına rağmen Galatasaraylı taraftarların maça girerek takımlarını desteklemesi nedeniyle kulübünüzün ceza alma ihtimali var mı?” sorusuna ise “Ceza alacağımızı zannetmiyorum. Milletin alnında Gençlerbirliği ya da Galatasaray diye bir ibare yazmıyor. Eğer Futbol Federasyonu bundan da bize ceza kesecekse hükmen mağlup saysın daha iyi” yanıtını verdi.

 

Cavcav, şöyle devam etti:

 

“Benim maksadım, burada hasılat kaybımız var, para kaybımız var değil. Ankaralı seyircilerin bu cezayı çekmesinin yanlış olduğunu söylemek istiyorum. Takdiri de bu kararı veren değerli arkadaşlarıma bırakıyorum. Hasılat 10 liraymış, 100 liraymış, Allah’a çok şükür Gençlerbirliği’nin parası da var, kimseye de ihtiyacı yok.”

 

GALATASARAY İKİNCİ BAŞKANI ABDURRAHİM ALBAYRAK: “ZEMİNDEN KORKTUĞUMUZU SÖYLEMİŞTİM”

 

Galatasaray ikinci Başkanı Abdurrahim Albayrak, Ankara’da Gençlerbirliği deplasmanından alınan bir puanın iyi olduğunu söyledi.

 

Gençlerbirliği-Galatasaray karşılaşması sonrası açıklamada bulunan Galatasaray ikinci Başkanı Abdurrahim Albayrak zeminden şikayet etti. Hafta içerisinde yaptığı açıklamaları hatırlatan Albayrak, “Zeminden korktuğumuz ve çekindiğimiz söylemiştim. Gerçekten zemin çok kötüydü. Ankara’da Gençlerbirliği’nden deplasmanda alınan bir puan beraberlik problem olduğunu düşünmüyorum” dedi.

 

Pandev son dakikada sakatlandığını ve en önemli 3-4 futbolcunun sakat olduğuna dikkat çeken Albayrak, “Diğer arkadaşlar ellerinden geleni yaptılar. Bunlar olabilir. Daha uzun bir yoldayız. Ben arkadaşlardan memnunum” ifadelerini kullandı.

 

Önümüzdeki hafta oynanacak Beşiktaş derbisine değinen Albayrak, derbinin zor bir maç olacağını, havasının başka olduğunu söyledi.

 

Gençlerbirliği maçının bittiğini ve Beşiktaş maçına hazırlanmaya başlayacaklarını dile getiren Albayrak, kupa maçının ertelendiğini, Beşiktaş maçı odaklanmaları gerektiğini söyledi.

 

Son olarak cezalı olmalarına rağmen Galatasaray taraftarının Gençlerbirliği tribünlerine girerek takımların destek vermesini değerlendiren Albayrak, “Allah hepsinden razı olsun” şeklinde konuştu.