Askerimiz artık zehirlenemeyecek!

Askerimiz artık zehirlenemeyecek!
23 Kasım 2017 10:33

Milli Savunma Bakanlığı, askeri kışlalarda yaşanan zahirlenmelere karşı sistem değişikliğine gitme kararı aldı. Kışlaya girecek gıda ürünleri kamu kurumları ve kamu kurumu özelliği taşıyan kuruluşlardan alınacak.

 

 

Yurdagül Şimşek / Sputnik

 

 

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli yeni sistemi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bakanlığın bütçesini sunuş konuşmasında anlattı. 2018 yılından itibaren bütün ihtiyaçların öncelikle kamu kurumları ve kamu kurumu özelliği olan kuruluşlardan temin edileceğini vurgulayan Canikli, şöyle konuştu:

 

 

“Et, et ürünlerinin tamamını Et Balık Kurumu’ndan satın alacağız. Onlarda da fiyat belli zaten. Kalitede herhangi bir sıkıntı söz konusu değil. Onun dışında diğer hububat ihtiyacımızı Tarım Kredi Kooperatifi’nden sağlayacağız. Yani pirinç, un, mercimek, nohut, fasülye bütün bunların hepsini Tarım Kredi Kooperatifi’nden sağlayacağız. Zeytinyağı, siyah zeytin, yeşil zeytin, kuru inciri Marmara Birliği TARİŞ’ten karşılayacağız. Ayçiçek yağını Trakya Birlik’ten karşılayacağız. Çayı Çaykur’dan, TSK’da kullanılan muhtelif baharatların tamamını Adalet Bakanlığı Ceza Evleri İşyurtları Kurumu’ndan karşılayacağız.

 

 

Kamu kurumu ve kamu kurumu özelliğiz olan kuruluşlar tarafından üretilmeyen diğer ürünlerde ise açık ihale yöntemiyle herkesin her firmanın gireceği ihale yöntemiyle Türkiye’de bölgede bilinen kalite ve kurumsal kimliği konusunda kendisini ispat etmiş üreticilerin sadece çağrılarak onlar arasında rekabetin sağlanması şeklinde bir yöntem.”

 

 

Bu yönteme ilişkin örnek de veren Canikli, “Mesala kaşar peyniri ile beyaz peynir. Türkiye’de üretim yapan 6-7 tane firma var. Onları çağırıyoruz, diğer bilinmeyen daha doğrusu özellikle rafta ürünü olan firmaları çağırıyoruz onlar arasından rekabeti fiyat paylaştırıyoruz” dedi. Canikli, bu yöntemle de askerlerin en kaliteli ürünü kullanacağını ifade ederken, bir kısım kalemde de daha önceki alım fiyatlarının altına düşüleceğini söyledi. Canikli, “Hem kaliteye yükselttik hem de fiyatların altına düştük” diye konuştu.

 

 

Milli Savunma Bakanı Canikli, ayrıca yemek firmaları da kullandıkları malzemeleri yine bu yöntemle bu kurumlardan alacaklarını kaydederek, bunun da şartnamenin bir parçası olarak ihaleye çıkmadan önce duyuracağını belirtti. Canikli, bu yolla geçmişte yaşanan bir çok sıkıntının tamamen ortadan kalkacağını söyledi. Canikli bu konuda gerekli mevzuat değişikliğinin de yapıldığını bildirdi.