Askeri üslerde hareketlilik

Askeri üslerde hareketlilik
29 Ağustos 2013 13:25

 

Suriye’ye diğer ülkelerin yapacağı olası bir saldırıya karşı Şanlıurfa, Gaziantep ve Kahramanmaraş’ta bulunan üslerde hareketlilik yaşanmaya başlandı.

 

İç karışıklıkların sürdüğü Suriye’ye diğer ülkelerin yapacağı olası bir saldırıya karşı Gaziantep ve Kahramanmaraş’ta bulunan Patriot füze savunma sistemleri ile Şanlıurfa’da hava savunma sistemlerinin kurulu olduğu üslerde hareketlilik yaşanmaya başlandı.

 

ABD, İngiltere ve Fransa tarafından Suriye’ye askeri operasyon yapılacağı bilgileri üzerine gözler NATO’dan istenilerek Kahramanmaraş ve Gaziantep’te kurulan Patriot füze savunma sistemlerine çevrildi. 2 Patriot füze savunma sisteminin konuşlandırıldığı Gaziantep 5’inci Zırhlı Tugay Komutanlığı’nın Hüseyin Atamanalp Kışlası’nda radarla gelişmeler takip ediliyor.

 

Kahramanmaraş’ta, Gazi Kışlası’na konuşlandırılan 2 Patroit’un bakım ve yakıt dolumu sabah saatlerinde kışlada görevli askerler tarafından yapıldı. Yönleri Suriye’ye dönük olan Patriot füzeleri olası saldırılara karşı hazır halde bekletiliyor. Yetkililer, her hangi bir açıklama yapmazken kışlada hareketlilik yaşandığı gözlendi.

 

Şanlıurfa’da ise merkeze bağlı Mehmetçik Köyü’nde hakim bir tepeye konuşlandırılan Hava Savunma Sistemi üssünde 24 saat boyunca radarlarla alan taraması yapılıyor. Uçaksavar ve füze rampalarının bulunduğunu alanda güvenlik en üst seviyeye çıkarılırken, askerler nöbetlerini sürdürüyor.