Aşırı sağcı lider Avustralya parlamentosunda burka giydi

Aşırı sağcı lider Avustralya parlamentosunda burka giydi
17 Ağustos 2017 11:50

Avustralya’da aşırı sağcı göçmen ve Müslüman karşıtı ‘Tek Ulus’ partisi lideri Senatör Pauline Hanson, Senota’da burka giydi.Partisinin ülke çapında burkanın yasaklanması konusunda verdiği önergeden önce Hanson’ın yaptığı bu eylem, diğer senatörlerin sert tepkisiyle karşılandı.

 

 

 

Sputnik

Avustralya’da aşırı sağcı göçmen ve Müslüman karşıtı ‘Tek Ulus’ partisi lideri Senatör Pauline Hanson Senato’da yapılan oturuma burkayla geldi.

10 dakika boyunca yerinde burkayla oturan Hanson bu eylemle partisinin ülke genelinde ‘ulusal güvenlik gerekçesiyle’ burkanın yasaklanması için verdiği öneriye dikkat çekmek istedi.

Hanson yaptığı açıklamada “Avustralyalıların büyük bir çoğunluğu burkanın yasaklandığını görmek istiyor” dedi. Hanson daha sonra üzerindeki burkayı çıkardı.

 

 

‘HAYIR BURKAYI YASAKLAMAYACAĞIZ’

 

 

Hanson’ın eylemine diğer senatörler sert tepki gösterdi.

Adalet Bakanı George Brandis “Bir toplumu aşağılamak, onları marjinalize etmek ve dini giysileriyle dalga geçmek dehşet verici bir eylem. Sizden yaptığınız şey hakkında düşünüp taşınmanızı istiyorum” dedi.

Brandis ayrıca ‘Hayır Senatör Hanson, burkayı yasaklamayacağız” dedi.

Muhalefet partisinin lideri Senatör Penny Wong da ” Bir dini giysiyi dürüstçe inancı için giymek başka, Senato’da gösteri amacıyla giymek başka” ifadelerini kullandı.

 

 

‘500 BİN AVUSTRALYALI MÜSLÜMAN HEDEF GÖSTERİLMEYİ HAK ETMİYOR’

 

 

İran doğumlu bir Müslüman olan muhalefet partisi senatörü Sam Dastyari de “Burada Senatör Hanson tarafından yapılan gösterilerin gösterisine tanık olduk. 500 bine yakın Avustralyalı Müslüman hedef gösterilmeyi, marjinalize edilmeyi, aşağılanmayı ve umutsuz bir siyasi partinin umutsuz lideri tarafından inançlarının bir siyasi amaç haline getirilmesini hak etmiyor” dedi.

Burkayı yasaklama önerisi,bugün ilerleyen saatlerinde Senato’da oylanacak.