Aşık Veysel, mezarı başında anıldı

Aşık Veysel, mezarı başında anıldı
21 Mart 2017 14:11

ÜNLÜ halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu, ölümünün 44’üncü yıl dönümünde, Sivas’ın Şarkışla İlçesi’ne bağlı Sivrialan Köyü’ndeki mezarı başında anıldı.

 

 
Hayata 78 yaşında veda eden Aşık Veysel Şatıroğlu’nun ölümünün 44’üncü yıldönümü nedeniyle mezarı başında anma töreni düzenlendi. Törene Sivas Valisi Davut Gül, CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Şarkışla Kaymakam Vekili ve Gemerek Kaymakamı Cuma Kılınç, İl Jandarma Komutanı Albay Sinan Şen, İl Emniyet Müdürü Turan Aksoy, Şatıroğlu’nun torunu Selahattin Şatıroğlu ve protokol üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Törende Aşık Veysel için dua edilerek mezarına karanfil bırakıldı. Köyde yaşayan halk ozanları da mezarı başında Aşık Veysel’in türkülerini seslendirdi. Şatıroğlu’nun 94 yaşındaki oğlu Ahmet Şatıroğlu rahatsızlığı nedeniyle törene katılamadı.

 

 

“HİÇ ÖTEKİLEŞTİRMEDİ, HEP KUCAKLADI”

 

 

Törende konuşan CHP Milletvekili Akyıldız, Aşık Veysel’in insanlığa vermek istediği mesajın bugün çok daha büyük önem taşıdığını belirterek, “İnsan sevgisi, hümanist bakış açısı ve toplumu ötekileştirmeden kimseye ayrım yapmadan, herkesi sevgiyle, saygıyla ve muhabbetle kucaklayan bir felsefe, bir bakış açısı bizlere emanet etti. Fiziki olarak belki aramızda değil ama manevi ve felsefi olarak hala aramızda yaşıyor” dedi. Vali Davut Gül ise, “Aşık Veysel’in vefatının 44’üncü yıldönümünde yine beraberiz. Tahmin ettiği ve söylediği gibi ‘dostlar beni hatırlasın’ demişti, evet dostları hatırlıyor. Gerek buraya gelerek hatırlıyorlar, gerekse ülkenin her tarafında sosyal medyada kendi evinde kendi arkadaşlarında inanıyorum ki bugün Aşık Veysel konuşuluyor. Aşık Veysel’in konuşulmasının sebebi memleket, toprak sevgisi onun vatan sevgisi onun kardeşlik duygusudur. Hepimiz biliyoruz ki Aşık Veysel hiçbir zaman ötekileştirmedi, hep kucakladı, hep bütünleştirici davrandı ve hep kardeşlik ruhuyla yazdı. 44’üncü yıl dönümünde bir kez daha rahmetle anıyoruz” dedi.

 

 

MÜZEYE ZİYARETÇİ AKINI

 

 

Vali Gül ve beraberindekiler daha sonra Aşık Veysel’in ölümünden sonra köyde müzeye dönüştürülen evini ziyaret etti. Ozanın yatağı, sazı, fotoğrafları ve özel eşyalarının bulunduğu müze ziyaretçilerin akınına uğradı. Müzede en çok ilgiyi ise Aşık Veysel’in balmumundan yapılan heykeli gördü. İlçedeki Aşık Veysel Meslek Yüksekokulu’nun öğrencileri bal mumundan yapılan heykel ile bol bol fotoğraf çekindi. Vali Gül ve beraberindekiler daha sonra rahatsızlığı nedeni ile evinde istirahat eden Aşık Veysel’in oğlu Ahmet Şatıroğlu’nu ilçe merkezinde ziyaret etti.
Gökhan CEYLAN/ŞARKIŞLA (Sivas), (DHA)