‘Aşık oldum’ dedi, öğrencisine ‘cinsel istismar’dan beraat etti

‘Aşık oldum’ dedi, öğrencisine ‘cinsel istismar’dan beraat etti
28 Haziran 2016 08:22

Kayseri’de Edebiyat öğretmeni 32 yaşındaki E.D., aşık olduğu ve evlenmek istediğini iddia ettiği öğrencisi 16 yaşındaki F.Ç.’ye cinsel istismar ve tehdit suçlamasıyla hakim karşısına çıktı. Öğrencisine aşık olduğunu söyleyen öğretmen, ‘Cinsel istismar’ suçundan beraat ederken, tehdit suçundan 10 ay hapis cezası verildi.

 

 

 

Olay, geçen Aralık ayında Talas İlçesi’nde Halide Nusret Zorlutuna Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde meydana geldi. Bekar olduğu belirlenen ve tutuksuz yargılanan 11 yıllık edebiyat öğretmeni E.D., Dil Anlatımı ve Rehberlik dersine girdiği öğrencisi F.Ç.’yi iddiaya göre boş bir sınıfa çağırarak öptüğü ve göğsüne dokunduğu, bunu müfettişlere anlatmaması konusunda tehdit ettiği gerekçesiyle okul yönetimi tarafından tutulan tutanak ve ailenin şikâyeti üzerine hâkim karşısına çıktı. 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuksuz yargılanan edebiyat öğretmeni E.D., evlenmek istediği öğrencisi F.Ç., babası H.Ç. ve avukatlar katıldı.

 

“AŞIK OLDUM, EVLENME TEKLİFİNDE BULUNDUM”

 

Mahkemede savunma yapan E.D., “Öğrencim F.Ç.’ye evlenme teklifinde bulundum. Dudaklarından öpmedim, göğüslerine dokunmadım. Bir dönem kendisi ile arkadaş olduk. Aramızda mesajlaşmalar oldu. Kendisine ‘Seni ve aileni öldürürüm’ demedim. Gelen müfettişlere, ‘Beni sapık gösterecek bir anlatımda bulunursan, hapse girer yargılanırsam kendimi öldürürüm, seni de içimde öldürürüm dedim’ dedi.

 

F.Ç.’yi çok sevdiğini belirten öğretmen mahkemede son söz olarak, “Ben sadece kendisini sevdim, aşık oldum” diye konuştu.

 

“ÖĞRETMENİM BANA ‘DAYANAMIYORUM, SENİ SEVİYORUM’ DEDİ”

 

F.Ç. ise, duruşmada verdiği ifadede, öğretmeni ile arkadaşlık yapmadığını anlatırken şöyle dedi:

 

“Aralık 2015’te beni boş bir sınıfa çağırarak dudaklarımdan öpmek istedi. Bana, ‘Dayanamıyorum artık, seni seviyorum, seninle evlenmeyi düşünüyorum’ diyerek sarılmaya çalıştı. Ben de, ‘Böyle bir şey olamaz’ diyerek gittim. Başka bir günde hafta sonu okul kursunda iken beni yine yanına çağırdı. Arkadaşlarım duymasın diye yanına gittim. Yine boş bir sınıftı. Burada da bana ‘Beni öpmezsen bırakmam’ dedi. Ben de boynundan öptüm çıktım, geceleyin mesajlaşmam bir kere oldu. Beni okuldan alırlar korkusuyla bunları aileme diyememiştim.”

 

F.Ç.’nin babası H.Ç. ise olayı yurt dışından geldikten sonra öğrendiğini belirterek, “İlim irfan öğrensin diye gönderdiğimiz çocuğumuza istismarda bulunmuş, en ağır ceza ile cezalandırılsın” dedi. Okul arkadaşları ve yöneticilerin tanık olarak dinlendiği duruşmada mahkeme heyeti, F.Ç.’nin 15 yaşından büyük olması ve karşılıklı mesajlaşma olması nedeniyle cinsel istismar suçundan beraatine, tehdit suçundan ise 10 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

 

 

Kaynak: Cumhuriyet