Arşivler affetmez!

Arşivler affetmez!
30 Eylül 2020 09:16

Tarih: 16 Haziran 2014

 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli TBMM’de düzenledikleri ortak basın toplantısıyla Ekmeleddin İhsanoğlu’nu 10 Ağustos 2014 tarihinde yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi için çatı aday olarak göstereceklerini açıkladılar.

 

Ekmeleddin İhsanoğlu isminin açıklanmasının ardından, gerek CHP tabanı gerek dönemin CHP milletvekilleri ve PM üyeleri tepkilerini dile getirdi.
İslam Örgütü eski başkanı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun aday gösterilmesi “CHP çizgisinde siyaset yapmanın ürkekliği içinde, çözümü İslamcı siyasete yakınlaşmakta arayan bir yönetim anlayışı, Atatürk’ün Partisini bitirmek isteyenlere ödül olarak sunulmaktadır” şeklinde yormlandı.

 

 

Tarih 26 Haziran 2014

Dönemin CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, “Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu, Ekmeleddin İhsanoğlu’nu cumhurbaşkanı adayı olarak kamuoyuna sunmuştur. Biz CHP İl Başkanları olarak Genel Başkanımızın iradesini sahipleniyor ve kararını destekliyoruz” dedi.

CHP İl başkanlarının toplantısının ardından sonuç bildirgesini İstanbul İl Başkanı Salıcı kamuoyu ile paylaştı. Salıcı “Genel Başkanımız sayın Kılıçdaroğlu, her kesimi kucaklayacak, içte ve dışta barışı, demokrasiyi, kardeşliği egemen kılacak, uluslararası deneyime sahip saygın bilim adamı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu cumhurbaşkanı adayı olarak kamuoyuna sunmuştur. Biz CHP İl Başkanları olarak Genel Başkanımızın iradesini sahipleniyor ve kararını destekliyoruz.” diyerek şu açıklamayı yaptı:

Tarih 14 Temmuz 2014

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanlığı seçimleri hakkında tatilcilere seslendi. “Masalarda oturup ‘Ben oy kullanmayacağım’ diye ahkam kesmek demokrasiye uymaz. Bir gün gelir sizin tatil yapmanız da engellenir” diyen ve yer yer kürsüye vurarak konuşan Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti: Bu ülkede yaşıyorsanız çocuklarınıza karşı sorumluluğunuz var. Adam gibi tıpış tıpış sandığa gideceksiniz, demokrasinin gereğini yapacaksınız.”

 

 

CHP kendi siyasetiyle dünya görüşüyle uzaktan yakından alakası olmayan sanal ithal bir adayı, halkla hiçbir irtibatı olmayan bir zatı CHP seçmenine adeta dayattı.

 

CHP’li Muharrem İnce CHP seçmenine talimat olarak değerlendirilen Ekmeleddin İhsanoğlu ismine tepkisini şu sözlerle dile getirmişti:

 

 

“Partide hesap sorma, itiraz kültürünü yerleştireceğiz. CHP’nin 2019’da bir cumhurbaşkanı adayı olacak. 2014’te ben bu partide grup başkanvekili idim. 3 kişiden biriydim. Odam sayın genel başkanın yanındaydı. Sayın genel başkanım, değerli abimiz anket yaptırdı. Ankette de Yılmaz Büyükerşen’in adı çıktı. 130 milletvekilinden hiçbirisi 60 PM üyesinden hiçbirisi 81 il başkanından hiçbirisi Ekmeleddin İhsanoğlu’nur ismini yazmadı.

CHP’nin genel başkanı, doğal cumhurbaşkanı adayıdır. Kaçamaz. ‘Partiyi ben yöneteyim, ülkeyi başkası yönetsin’. O zaman koltukta neden otuyorsun.”