Arnavutköy’de kirlilik alarmı: Dağ taş çöp oldu

Arnavutköy’de kirlilik alarmı: Dağ taş çöp oldu
18 Ocak 2020 11:20

Arnavutköy’e bağlı Yeniköy mahallesinde İstanbul Havalimanı inşaatı bitti ancak çöpleri etrafa yayılmaya devam ediyor. Çöp poşetleri toprakla adeta bütünleşirken mahallelinin talepleri ise karşılıksız bırakıldı.

 

 

Gazete Duvar’dan Hacı Bişkin’in haberine göre İstanbul Arnavutköy’e bağlı Yeniköy mahallesinde çöp poşetleri ve 3’ncü havalimanı inşaatından kalan çöpler toplanmıyor. Çöpler etrafa yayılmaya devam ederken mahalle içlerine kadar süren kötü görüntüler oluşmaya başladı. Mahalleli durumu her ne kadar yetkililere bildirse de temizlik için bir çözüm bulamadı. Belediye ise kendisini arayanlara ‘talep oluşturun’ diyor ancak temizlik yapılmıyor.

 

ÇEVREYİ VE DENİZİ FELAKETE SÜRÜKLEDİ’

 

Mahalleli aynı zamanda çöplerden dolayı hastalıkların da olduğunu belirtiyor. Uzun yıllardır Yeniköy’de yaşayan bir mahalleli, burada yıllardır çöp sorunu yaşadıklarını söyleyerek İstanbul Havalimanı’nda kullanılan dolgunun çevreyi ve denizi ‘felakete’ sürüklediğini ifade etti: “3’ncü Havalimanı inşaatı başladığında bu sorun arttı. Şimdi de Kanal İstanbul diyorlar. İşte böyle bir hataya girişildiği takdirde bizi daha kötü senaryolar bekleyecek. Çöp sorunun çözümü için herhangi bir yetkili birimden adım atılmıyor. Öncesinde İGA temizliği yapıyordu sonra onlar da bıraktı. Belediye sezonluk temizlik yapıyor. Ancak bu sorun böyle çözülmez. Bu çöpler denize atılıyor, güçlü dalgalar ve rüzgar da çöpleri sahile taşıyor.”

 

BELEDİYEDEN ‘UMUT’ YOK

 

Çöpler aynı zamanda 4 Km.’lik Yeniköy ve Karaburun sahil şeridine de yayılmış durumda. Yaz aylarında binlerce insanın piknik yaptığı alanda sadece temizlik sorunu yaşanmıyor. Mahalleli sahilde bir tuvalet bile yapılmadığını söyleyerek belediyeye bu konuda birçok kez başvuruda bulundu.