Arnavut Kremi Kullanımı Ve Faydaları

Arnavut Kremi Kullanımı Ve Faydaları
29 Kasım 2017 16:27

Osmanlı’dan Balkanlara kadar pek çok kadının cilt tonunu istediği ölçüde açmasına yarayan Arnavut Kremi, kesin çözümler sunmuştur.

 

Kadınlar cilt tiplerinden, çillerinden, ciltlerinin renginden zaman zaman şikayet etmektedir. Günümüzde çok fazla kozmetik ürününün piyasaya sürülmesi de akıllarda soru işareti bırakmış hangisinin daha etkili olduğuna dair tartışmalar ortaya çıkmıştır. Ancak; eski dönemlerden bu yana kullanılan Arnavut Kremi, bu tartışmaların ortasında kalmış ve etkisini sürdürmeye de devam etmiştir. Osmanlı’dan Balkanlara kadar pek çok kadının cilt tonunu istediği ölçüde açmasına yarayan Arnavut Kremi, kesin çözümler sunmuştur.

Aklık kremi olarak da bilinen ve büyük kesim tarafından kullanılan bu krem, güneş lekelerinin, çillerin, yanıkların kapatılması için kullanılırken; memnun olunmayan cildin rengini açmak için de ideal bir üründür. Eskiden ev yapımı olarak kullanılan bu ürün, günümüzde pek çok kozmetik firması tarafından da satılmaktadır.

Arnavut Kremi içeriğinde cıva olduğu ve diş yapısına zarar verdiğine dair bazı rivayetler bulunmaktadır. Ancak; hiçbir kozmetik firması da krem içeriğini deşifre etmemek için civanın varlığı ile ilgili doğru bilgi aktarmamaktadır.

Arnavut Kremini Kimler Kullanamaz?

Arbutin adı verilen beyazlatma özelliğine sahip ve leke giderici olarak da kullanılan etken madde ile üretilen Arnavut Kremi, her firma tarafından farklı içeriklerle üretilmektedir. Bu nedenle etken maddelere karşı alerji kuşkusu olan kişiler gerekli dermatolojik testleri yaptırmadan bu kremi kullanmamalıdır.

Arnavut Kremi, kemoterapi hastaları ile lazer tedavisi gören kişiler tarafından kullanılması sakıncalı kremler arasında yer almaktadır. Bu sebeple hekim önerisi olmadan krem kullanılmaya başlanmamalıdır.

Lekeleri Ne Kadar Sürede Geçirir?

Leke ne kadar koyuysa aklık kremi o kadar geç etki etmektedir. Mesela açık kahverengi lekeler 1,5-2 ay civarında bir sürede geçerken koyu kahverengi lekeler 3 aya kadar geçmektedir. Peki bu lekeler tekrardan çıkar mı? Hayır çıkmaz.

Kaynak: 1ciltbakimi.com’dan alıntı: Arnavut Kremi