Arınç’tan Taksim’deki LGBT yürüyüşüne tepki: Güpegündüz çırılçıplak hale gelip, İstanbul’un göbeğinde…

Arınç’tan Taksim’deki LGBT yürüyüşüne tepki: Güpegündüz çırılçıplak hale gelip, İstanbul’un göbeğinde…
2 Temmuz 2015 23:01

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, LGBTİ yürüyüşüyle ilgili, “Bunların çırılçıplak, İstanbul’un göbeğinde meydan okumaları üzüntü vericidir.” dedi.

 

Mardin’de temaslarını sürdüren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç İstanbul’da gerçekleştirilen LGBTİ yürüyüşüyle ilgili “Bunların güpegündüz çırılçıplak hale gelip, İstanbul’un göbeğinde meydan okumaları, eğlenmeleri ve ne yazık ki CHP ve HDP’li milletvekillerinin bunlara destek olması fevkalade üzüntü vericidir.” dedi.

 

YEŞİLLİ BELEDİYESİ’NE ZİYARETTE BULUNDU

 

Mardin’deki temaslarını sürdüren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, beraberinde Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu ile Yeşilli Belediyesi’ni ziyaret etti. Belediye binası önünde davul ve zurna eşliğinde karşılanan Arınç, Belediye Başkanı Hayrettin Demir ile görüşerek ilçedeki çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

“PARTİLİLER VAZİFELERİNİ YERİNE GETİRMEK İÇİN BÜYÜK ÇABA GÖSTERDİ”

 

Arınç, AK Parti İl Başkanlığı’nda yaptığı konuşmada, seçim öncesi bölgede AK Partili kadınların, taşlanmalarına, sokaklardan kovalanmalarına, yüzlerine karşı hareket edilmesine rağmen canla başla her eve girmeye çalıştığını belirterek, partililerin vazifesini yerine getirmek için büyük çaba gösterdiğini söyledi.

 

“BAKANLAR GELSEYDİ DE SONUÇ DEĞİŞMEZDİ”

 

Bir gazetecinin, “Mardin’de AK Parti yerel seçimdeki aktif çalışmasını genel seçimde yapmadı. Bir bakan dahi kenti ziyaret etmedi” şeklindeki ifadeleri üzerine Arınç, kendisinin seçim öncesi çok sayıda ili ziyaret ettiğini belirtti. Arınç, “Bakanlarımız kendi seçim bölgelerine ağırlık vermemişse, burayı ihmal ettiyse bu çok büyük bir hata. Bunu hem araştıracağım hem de Başbakanımıza söyleyeceğim. Bakan gelmemişse belki imkansızlık olmuştur, bunu araştırırız. ‘Bakan gelseydi, bu sonuç değişir miydi?’ derseniz herhalde değişmezdi” diye konuştu.

 

“ERKEN SEÇİN YENİ VEKİLLER İÇERİSİNDE İNFİALLE KARŞILANABİLİR”

 

Başka bir gazetecinin, “Koalisyon olmaması halinde aynı listeyle mi seçime gidilecek?” sorusuna Arınç, buna siyasi partilerin karar vereceğini ifade etti. “Bu seçimde milletvekili seçilen bir insanın 3 ay sonra bir seçim yapılacaksa ‘hadi tekrar aday listesi yapacağız’ derlerse bu parti içerisinde de milletvekilleri içerisinde de infialle karşılanabilir” diyen Arınç, bunun orta yolunun mutlaka bulunacağını dile getirdi.

 

“FARKLI CİNSEL YÖNELİMLER TOPLUMCA HOŞLANILAN İŞLER DEĞİL”

 

Başbakan Yardımcısı Arınç, bir süre önce İstanbul’da gerçekleştirilen LGBTİ yürüyüşüne ilişkin bir soru üzerine, farklı cinsel yönelimlerin toplumun inanç, gelenek, örf ve adetlerinde hoşlanılan işler olmadığını söyledi.

 

“İSTANBUL’UN GÖBEĞİNDE ÇIRILÇIPLAK MEYDAN OKUMALARI ÜZÜNTÜ VERİCİDİR”

 

“Maalesef özellikle hanım kardeşlerimizin bulunduğu bir yerde söylemekten haya ediyorum ama birileri bunu onur haline getiriyor” değerlendirmesinde bulunan Arınç, “Bunların güpegündüz çırılçıplak hale gelip, İstanbul’un göbeğinde meydan okumaları eğlenmeleri ve ne yazık ki CHP ve HDP’li milletvekillerinin bunlara destek olması fevkalade üzüntü vericidir” dedi.

 

“MİLLETİMİZ ELEŞTİRİYORSA SANDIKTA GEREĞİNİ YAPSINLAR”

 

Diyarbakır ziyaretinde bir kişinin kendisine, HDP’lilerin 50 yaşındaki bir hanımın eline “Hiç lezbiyen görmediniz mi?” yazılı afiş tutuşturduğunu görmesinin ardından HDP’den ayrıldığını belirttiğini dile getiren Arınç, sözlerini şöyle tamamladı: “Bunu okuduktan sonra bu kişi ‘lanet olsun sizden ayrılıyorum’ dediğini belirtti. Bu hassasiyeti gösteren kaç kişi vardır, bilmiyorum ama o yürüyüşe katılanları, destekleyenleri içlerinde kadınlı erkekli milletvekillerinin, CHP’den de 5-10 milletvekilinin bulunduğunu biliyorum. Bunlar hakkındaki takdiri milletimize sunuyorum. Milletimiz bunu beğeniyor, alkışlıyorsa arkalarından gitmeye devam etsinler. Milletimiz bunları yanlış biliyor, eleştiriyorlarsa sandıkta gereğini yapsınlar.”