Arınç: PKK’lı teröristler karakola el sallıyorlardı

Arınç: PKK’lı teröristler karakola el sallıyorlardı
4 Ağustos 2015 09:37

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç yaptığı açıklamalarda çözüm süreci boyunca inkar ettikleri tüm gerçekleri itiraf etti.

 

 

Hükümet sözcüsü Bülent Arınç, PKK’nın çözüm sürecini güçlenmek ve silahlanmak için kullandığını söyleyerek “Her şeyden haberimiz vardı, çözülecek diye ümitle bekledik” dedi.

 

 

Bugün Gazetesi’nin haberine göre, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, katıldığı televizyon programında çarpıcı açıklamalarda bulundu. PKK’nın çözüm sürecini kullandığını belirten Arınç, “Onlar bunu yeniden güçlenmek, silahlanmak, serhildan için fırsat kollamak, devrimci halk ayaklanması için uygun ortamı bulmak amacıyla sinsi bir biçimde kullandılar” dedi.

 

 

HAZIRLIK YAPTILAR

 

 

O zamanki düşüncelerinin “Terör örgütü eylem yapmadıkça biz de operasyon yapmayacağız” şeklinde olduğunu aktaran Arınç, “Ama onlar bu süreci tamamen ileriye bir hazırlık olarak düşündüler” ifadelerini kullandı.

 

 

ALDANMADIK

 

 

Örgütün elinden silahın hiç düşmediğini söyleyen Arınç, “Bizi aldatmış kabul edebilirler, biz kendimiz aldanmadık. Her şeyden haberimiz vardı. Ama 78 milyon insanın hatırına, Türkiye’nin hatırına bir gün bu iş çözülecek diye ümitle bekledik” diye konuştu.

 

 

KARAKOLA EL SALLIYORLARDI

 

 

Arınç şöyle devam etti:

 

 

“Halk da eleştirmiş olabilir, ‘Bunlar silahlarıyla her gün köylerde ama siz bunlara bir şey yapmıyorsunuz.’ Üzerinde silah olan PKK’lı teröristler karakolun önünden geçiyorlar, onlara el sallıyorlardı. Asker de onlara hiçbir şey yapmıyordu.’ Durum biraz böyleydi. Ama bunun bir tek sebebi vardı, tekrar terörün hortlamaması, siyasi görüşmelerin, müzakerelerin sonuca ulaşması. Meğer onlar alay ediyorlarmış. Artık böyle değil. 5 kuruşa simit devri geçti. Böyle olmayacak. Olmaması da lazım”