Arınç: IŞİD’in Süleyman Şah’a yaklaştığı doğru

Arınç: IŞİD’in Süleyman Şah’a yaklaştığı doğru
30 Eylül 2014 23:44

Bakanlar Kurulu Toplantısı sona erdi. Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında yapılan toplantı, yaklaşık 5 saat sürdü. Arınç, bir soru üzerine IŞİD’in Süleyman Şah türbesine çok yaklaştığı iddialarını doğruladı.

 

Başbakanlık Yeni Bina’da saat 11.40’ta başlayan ve Özel Güvenlik Toplantısı nedeniyle 14.30’da ara verilen Bakanlar Kurulu, 16.20’de yeniden toplanmıştı. Toplantı sonrası Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç açıklama yaptı. AArınç, Genelkurmay Başkanının yılda en az bir kez Bakanlar Kurulu’na kapsamlı sunum yapmasının kararlaştırıldığını söyledi. İşte Arınç’ın açıklamaları şöyle:

 

ÇÖZÜM SÜRECİ İÇİN KURUL

 

-Çözüm Süreci Kurulu ile kurumlar arası izleme ve koordinasyon komisyonları oluşturulacak. Yapılanmada iki ayaklı bir şema öngörüyoruz. Çözüm süreci kurulu, kurumlar arası izleme ve koordinasyon komisyonları oluşturulacak. Kurulun üyeleri bizzat başbakan veya görevlendireceği başbakan yardımcısının başkanlığında, başbakan yardımcıları, adalet, dışişleri, içişleri, savunma bakanları, Başbakanlık müsteşarı, kamu düzeni ve güvenliği müsteşarı ve MİT müsteşarından müteşekkildir. İmzalanmıştır. Tahmin ediyorum bu akşam da sayın Cumhurbaşkanımızın imzası ile de Resmi Gazete’de de yayınlanacaktır-Bugünlerde tartışması yapılan çözüm süreci bitti, şantaja yönelik konuşmalar bizim açımızdan geçersizdir. Hükümetimiz bu konuda ciddidir. Çözüm sürecinin başarıya ulaşması noktasında varlığını ortaya koymuştur. Asayişi bozan kısmen terör ve asayişsizlik konusunda acımasız davranışımız söz konusu olacaktır.

 

 

TEZKERE MECLİS’E GÖNDERİLDİ

 

-TBMM’de perşembe günü bir yıl önce süreleri verilen ve ekim ayı içerisinde süresi bitecek iki tezkerenin yenilenmesi söz konusuydu. Bu tezkerelerin rutin şekilde yenilenmesi… Evet, bu düşünülebilir ama aynı zamanda iki tezkereyi birleştirmek suretiyle bütün tehditleri, riskleri ve Türkiye’nin bulunduğu konumu içerisine alan ve bütün tedbirleri bir arada karşılamaya çalışan bir metin üzerinde çalıştık. Bu metin şu sırada TBMM’ye gönderilmiştir veya gönderilmek üzeredir.

 

-Tezkere Türk askerinin sınırdışına çıkmasını da kapsayacak. Biz kararlı bir hükümetiz. Bizim meselemiz Türkiye’nin güvenliğini sağlayabilmektir.

 

-Irak ve Suriye tezkerelerinde geçen ifadelerde tehdit veya risk oluşturan gelişmelerde ismi geçen örgütlerden bahsedilecek.

 

OTOYOL VE KÖPRÜLER ÜCRETSİZ

 

-Otoyol ve köprülerde geçişler bayram süresince ücretsiz olacak.

 

IŞİD SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİNE YAKLAŞTI

 

-Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bir soru üzerine IŞİD militanlarının Süleyman Şah türbesine çok yaklaştıkları bilgisinin doğru olduğunu söyledi. Arınç, “Süleyman Şah Saygı Karakolu’nda bir miktar asker bulunabileceği 1921’den bu yana Türkiye ile Fransa arasında yapılan bir anlaşma. Askerlerimiz Süleyman Şah Saygı Karakolu’ndaki görevlerine devam etmektedir.” dedi.