Arınç: Gazze’de hayatını kaybedenler için 3 günlük yas ilan edildi

Arınç: Gazze’de hayatını kaybedenler için 3 günlük yas ilan edildi
21 Temmuz 2014 22:15

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Gazze’de hayatını kaybeden Filistinliler için 3 günlük yas ilan edildiğini söyledi. Yas yarından itibaren geçerli olacak.

 

Arınç, Bakanlar Kurulu Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada, Gazze Şucaiyye Mahallesi’ne düzenlenen saldırılarda aralarında çocukların da bulunduğu 60’tan fazla insanın hayatını kaybettiğini belirtti. Arınç, “İsrail’in Filistin halkına karşı uyguladığı bu acımasız ve topluca cezalandırmanın ulaştığı noktada katliamı lanetliyoruz. Bununla ilgili olarak Bakanlar Kurulumuzda 3 günlük yas ilan edilmesi kararı alındı. Yarın sabah itibariyle, Salı, Çarşamba, Perşembe günleri Filistin için yas ilan edildi” dedi.

 

“İSRAİL İLE TİCARİ İLİŞKİLERİ TAMAMEN KALDIRMAK SÖZ KONUSU DEĞİL”

 

Medyada, bir kısmı gerçekle alakası olmayan açıklamalar yapıldığını söyleyen Arınç, şöyle konuştu:
“Türkiye jet yakıtlarının ihraç kalemleri arasında sayıldığını bile duyduk. Bazı siyasi parti temsilcileri bile bunu dile getiriyor. Bizim, ne İsrail’in OECD üyeliği konusunda ne de diğer konularda tek başına bir tasarrufumuz söz konusu olmuştur. İsrail ile ticari ilişkilerimize gelince, evet bu bir miktar bulunmaktadır, ihracat ve ithalat konusunda ama bunları tamamen kaldırmak söz konusu değildir, mümkün de değildir. Üstelik unutmayalım, İsrail ile olan ticari ilişkilerimizin bir kısmı da Filistin ile yaptığımız ticari ilişkilerde yer almaktır. Bizim İsrail ile ilişkilerimiz açısından Mavi Marmara saldırısının ardından ne bir ortak harekat ne de toplantı söz konusudur. İsrail ile Mavi Marmara konusundaki tazminat görüşmeleri sadece imzaya kalmıştı ama son saldırılar sonrası bu şartlar altında bu katliam karşısında soykırıma dönüşen bu vahşet karşısında İsrail tarafıyla böyle bir tazminat anlaşmasını imzalamamız söz konusu değildir.”