Arı Ürünlerinden Balın Bilinmeyen Faydaları

Arı Ürünlerinden Balın Bilinmeyen Faydaları
7 Eylül 2020 11:41

Yöresel besinler ile hayatınıza her zaman sağlıklı beslenme şeklini uyarlayabilirsiniz. Günümüzde birçok hastalığa karşı gelmek adına seçeneklerden biri olarak beslenme şeklinizi değiştirmektense, daha sağlıklı ve faydalı beslenme modelini seçebilirsiniz. Günümüzde birçok doğal, organik beslenme ürünleriyle siz de sağlığınızı korur, hastalıklara karşı gelmek adına sağlıklı beslenme modelini benimseyebilirsiniz.

 

Arıların görevleriyle beraber insanların faydalandığı en büyük tatlı lezzetlerinden biri de baldır. Balın bilinen ve bilinmeyen, saymakla bitmeyecek nitelikte birçok faydası bulunur. İnsanlığa en tatlı lezzet olarak sunulan, sağlığa karşı en büyük faydalarıyla beraber tercih edilen ballar, çam balı, kestane balı, çiçek balı gibi çeşitlere ayrılır.

 

Kolesterol seviyesini kontrol altına alan, diyabeti hastalar için en iyi yönetim etkisi sunan bal lezzeti, günümüzde enerji konusunda da sağlıklı çözümler sunmasıyla bilinir. Balın içinde bulunan onlarca vitamin ve mineral sayesinde de faydalanabilir olacağınız gibi C vitamini başta olmak üzere; B1, B2, B3, B5 ve B6 gibi vitaminleri içerir. Ayrıca fosfat, kalsiyum, potasyum, sodyum ve demir gibi içeriğinde bulunan balın sağlığa faydası sayılacak birçok vitaminlerde bulunmaktadır.

 

Balın Yararları Nelerdir?

 

Balın sağlığa olumlu olarak birbirinden farklı etkisi bulunmaktadır. En başta akla gelen şey, ılık bir su ile balı karıştırarak tükettiğinizde, vücutta sindirim sisteminizi daha da rahatlatarak en iyi şekilde etki eder. Eğer yüksek kolesterol seviyeniz varsa, düzenler; kontrol altına alarak iyi kolesterol seviyesinde de düzenleyici olarak arttırır.

 

Yapay tatlı, şeker tüketmek yerine doğrudan doğal tatlandırıcı olarak kullanacağınız şey doğrudan bal olacaktır. Bununla beraber bağışıklık sistemini güçlendirmek için, enfeksiyona karşı direnci güçlendirmek için siz de bal tüketimi yapabilirsiniz.

 

Karbonhidrat kaynağı olarak tüketebileceğiniz bal ile sporcular konusunda hem dayanıklılık hem de performans arttırıcı bir güç olarak bal tüketimi önemlidir. Hem güç hem de enerji konusunda gerçekten de etkilidir. Bunlarla beraber en önemli faydalarından biri de kansere karşı önleyici bir etkisi olmasıdır. Anti tümör özelliği ile beraber balın faydalarından yararlanır, kanseri önlemeye ve ilerlemesini de önlemeyi başarabilirsiniz.

 

Sağlık açısından ishal olma konusunda da faydalı bir etki görmek adına gerçekten doğal bal tüketimi önemlidir. Günümüzde doğal besleneceğiniz hem bal hem de arı ürünleriyle beraber birçok ürün bulunur. Kovan balı, arı ekmeği, anzar balı, arı sütü, organik arı sütü gibi seçenekler günümüzde en çok tercih edilen, en çok önemsenene şeylerdir. Süzme çiçek balı ya da petek balı da günümüzde en çok ilgi gören, istenen ve aranan bal modelleridir.

 

Lezzetli ballar, ülkemizde yöresel lezzetler ile birleştiğinde Datça yöresinden tutun da Erzincan’a kadar uzanan doğal besleneceğiniz bal seçenekleriyle beraber birçok balları deneyebilirsiniz. Hem süzme hem de petek balı olduğundan, hangisi sizin için iyi ise onu tercih edebilir tadından en lezzetli şekilde faydalanabilirsiniz.