Arçelik Çamaşır Makinesi E07 Hata Kodunun Görülmesi

Arçelik Çamaşır Makinesi E07 Hata Kodunun Görülmesi
24 Mayıs 2019 13:00

Günümüzde Arçelik beyaz eşya teknolojisinin hızlı gelişimi ile birlikte artık cihazlar çok daha akıllı ve fonksiyonel bir yapıya sahip oluyor. Daha geniş işlev özelliklerini bu sayede yakalamayı başaran Arçelik çamaşır makineleri aynı zamanda da akıllı teknolojileri sayesinde daha üstün bir performansta kullanım imkanı sağlıyor. Özellikle Arçelik çamaşır makinesi arıza kodları ile ekranından, işlem sorunları hakkında kolayca bilgi alınmasını sağlıyor. Çamaşır makinesinin çalışması sırasında yaşanan sorun ve aksaklıklara ilişkin olarak kullanıcının bilgilendirilmesi bu çamaşır makinesi hata kodları aracılığı ile sağlanıyor. Bu şekilde çamaşır makinesindeki sorunun ne olduğu hemen anlaşılabilir. Arçelik çamaşır makinesi E07 hata kodu da bu tip hata kodlarından birisidir. Arçelik çamaşır makinesinde alınan bu hata kodu, makinenin kapı kilidi arızasına işaret eder. Pendik Arçelik Servisi teknisyenleri tarafından hızla çözümü sağlanabilmektedir.

 

Arçelik çamaşır makinesinde E07 hata kodunun alınmasından sonra çeşitli hususların dikkatlice gözlemlenmesi gerekmektedir. Buna göre çamaşır makinesinde;

Ön kapak açılmıyor,

Ön kapak kapanmıyor,

Kapak kapanmasına rağmen sensör açık algılıyor,

 

İse çamaşır makinesinin kapağında veya elektronik kartındaki komut sisteminde bir sorun meydana gelmiş olabilmesi mümkündür. Bu durumda Arçelik çamaşır makinesi modeline ilişkin olarak kullanma kılavuzunda da belirtilen Arçelik çamaşır makinesi resetleme işleminin gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Modelden modele göre çamaşır makinesi resetleme işlemi değişkenlik gösterebilmektedir. Bu nedenle de en doğru resetleme işlemi için mutlaka kullanma kılavuzu incelenmelidir. Eğer bu şekilde komut hatası söz konusu değil ise teknik sistem arızası söz konusudur. Yavuztürk Arçelik Servisi teknisyenleri çamaşır makinesinin kapı kilit mekanizmasını arıza durumunu incelemektedir. Eğer bir arıza mevcut ise yenisiyle değişimi pratik ve ekonomik şekilde sağlanabilmektedir.

 

Kapı kilit mekanizmasındaki teknik arızaların yanı sıra akım taşıyan kabloların yerinden çıkmış olması, yanmış olması gibi olasılıklarda kapıda teknik sorun yaşanmasına neden olabilmektedir. Bu yüzden tüm kapı kilit sistemi detaylı olarak kontrol edilmektedir. Bulgurlu Arçelik Servisi tarafında yapılan müdahaleler ile kapı kilit mekanizmasının tekrar sorunsuz şekilde çalışması sağlanmaktadır. Eğer kapı kilit mekanizması değişecek ise orijinal yedeği ile değişimi gerçekleştirilerek, kısa sürede aynı ya da benzer nitelikteki arızaların söz konusu olmamasının güvence altına alınması sağlanabilmektedir.