Araplara Emlak Satışı

Araplara Emlak Satışı
9 Eylül 2019 13:23

Araplar, dünya üzerinde yer alan en zengin ırklar arasında kendilerini ön planda tutmakta oldukça haklıdırlar. Tabi ki bunun en önemli nedeni ise petrol kaynaklarının önemli bir kısmının Arap yarımadalarında yer almasıdır. İşte bu Araplar bu nedenle neredeyse her ticari işlemde isimlerinden söz ettiren bir millet olarak adlandırılabilir. Özellikle Araplara emlak satışı sıklıkla gerçekleştiriliyor. Emlak denilince de akıllara ev, konut, arsa gibi gayrimenkuller gelmektedir. Arapların ülkemizde yapmış oldukları bu satın alımların genel de temel amacı da yatırım olmaktadır. Yatırımların yapıldığı bölgeler, statüler de aslında incelendiğinde birkaç kategori yapılarak çok rahat bir şekilde görülebilmektedir.

 

 

Araplar genellikle Türkiye’nin önde gelen şehirlerinden alımlarını gerçekleştirmektedirler. Bu durum sadece Araplara özgü değil aynı zamanda yurt dışından yatırım amaçlı gelen pek çok kişi tarafından da durumun bu şekilde olduğunu belirtebilmek mümkün olacaktır. Araplara emlak satışı gerçekleştirilen önemli şehirlere bakıldığında İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya gibi metropol yerlerin önde geldiğinden söz edilebilir. Bu tür şehirlerde gerek arsa açısından gerek ise konut açısından satışlar oldukça iyi bir şekilde yapılabilmektedir. Turistik ve koruması bulunmayan bölgelerde de Arapların oldukça fazlasıyla gayrimenkul sahibi olduğundan bahsedebilmek mümkündür. Tabi ki aynı diğer yabancı uyruklu vatandaşlara olduğu gibi Araplara da gayrimenkul satışları gerçekleştirilirken bazı sınırlamalar getirilmektedir.

 

 

Bu sınırlamalar çok dikkat edilmesi gereken bir konudur. Araplara satış işlemleri yapılırken alacak kişinin bunlara dikkat etmeleri gerekmektedir. Yurt dışından gelen yabancı uyruklu bir kimse Türkiye sınırları içerisindeki topraklardan maksimum otuz hektarlık bir alan satın alabilir. Satın aldığı bölgenin ilçesinin yüzölçümünün %10’luk dilimi maksimum alınabiliyor. Bu iki durum çok önemlidir. Devir işlemleri de bir ya da iki ay içerisinde yapılarak bu şekilde satışlar tamamlanıyor.