Arap turist sayısı 3 milyonu aştı!

Arap turist sayısı 3 milyonu aştı!
15 Mayıs 2017 14:06

Arap Turizm Örgütü Başkanı Al Fuhaid, Arap ülkelerinden Türkiye’ye gelen turist sayısının artışı ile yatırımların da arttığını söyledi.

 

 

 

Edirne’ye çeşitli temaslar için gelen Arap Turizm Örgütü (ATÖ) Başkanı Dr. Bandar Bin Fahd Al Fuhaid, Türkiye ile Arap ülkeleri arasında son yıllarda artan işbirliği, hem turist sayısı hem de yatırımlar açısından olumlu sonuçlar ortaya koyduğunu söyledi.

 

 

Amaçlarının Arap ülkeleri ve Türkiye arasındaki turizm potansiyelini yüksek bir seviyeye getirmek olduğunu belirten Al Fuhaid, “Arap ülkelerinin Türk turistler için Türkiye’nin de Arap turistler için turizmde hedef olmasını istiyoruz. Turizmdeki işbirliği Türkiye ile uzun süredir çalışmamızın sonucu ortaya çıkmıştır. Arap ülkelerinden Türkiye’ye gelen turist sayısı 2016’dan itibaren 3 milyona ulaştı” dedi.

 

 

Turistlerin deniz turizminin yanı sıra tarihi şehirleri de tercih ettiğini aktaran Al Fuhaid, yaz sezonunda Türkiye’ye gelecek Arap turist sayısının artabileceğini dile getirdi.

 

 

“Yatırımcılara kolaylık”

 

 

Arap ülkelerinde de büyük Türk şirketlerinin yatırımlar yaptığını dile getiren Al Fuhaid, “Daha fazla yatırımcı görmekten de mutlu oluruz. Onlara bütün kolaylıkları sağlayacağız. En önemlisi de yatırım garantisi ve tabii ki İslam Bankası’yla yardımlaşarak işbirliği yapmaktır. Amacımız Türkiye ile turizm ve yatırım işbirliğini tam anlamıyla sağlamak” dedi.

 

 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’ya Türkiye ve Arap ülkeleri arasındaki ilişkiyi güçlendirme adına gösterdikleri tüm desteklerinden dolayı teşekkür eden Al Fuhaid, Arap ve Türk turizmini geliştirme adına atılan adımların devam edeceğini vurguladı.

 

 

Turizm işbirliği kapsamında ATÖ heyetiyle Edirne’de de incelemelerde bulunduklarını ve turizm işbirliği adımı attıklarını ifade eden Al Fuhaid, kentin köklü tarihi ve kültürel yapısının Arap turistlerin ilgisini çekeceğini ifade etti.