Aralarında AKP’den belediye başkanı adayı da bulunan birçok ünlü hakeme FETÖ incelemesi

Aralarında AKP’den belediye başkanı adayı da bulunan birçok ünlü hakeme FETÖ incelemesi
11 Şubat 2018 12:32

Trabzonspor’un eski Başkanı Hacıosmanoğlu’nun suç duyurusu üzerine eski MHK Başkanı ve 2014’te Antalya’nın Alanya ilçesinde AKP’den belediye başkanı adayı olan Kuddusi Müftüoğlu’nun da aralarında bulunduğu ve Süper Lig’den hakemlerin de dahil olduğu 20 kişiyi mercek altına alındı.

 

 

 

Trabzonspor’un eski başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu iki sene önce İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’na suç duyurusunda bulundu. Futboldaki FETÖ bağlantısına dikkat çeken Hacıosmanoğlu, verdiği isimler hakkında soruşturma başlatılmasını ve araştırma yapılmasını talep etti. Şikayet dilekçesine ilişkin hazırlanan dosya yetkisizlik kararı ile İstanbul Savcılığı’na gönderildi.

 

 

SAVCILIKTAN EMNİYETE TALİMAT

 

 

Dosya, Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcılığı’nın önüne geldi. Savcılık tarafından Organize Şube Müdürlüğü’ne verilen talimatla şikayet dilekçesinde ismi geçenlerle ilgili Bylock kullanıp kullanmadıkları, Bankasya’da paralaranın bulunup bulunmadığı, FETÖ ile bağlarının bulunup bulunmadığının araştırılması talimatı verildi.

 

 

“HÜKÜMETİ DEVİRME SUÇLAMASI”

 

 

Hacıosmanoğlu dilekçesinde verdiği isimlerin “Türkiye hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmaya engellemeye teşebbüs etme, anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme, FETÖ terör örgütüne üye olmak, tehdit, şantaj, toplumda infial yaratacak eylem ve hareketlerde bulunmak suçlarından cezalandırılmalarını talep etmişti.

 

 

İŞTE O İSİMLER

 

 

Hacıosmanoğlu’nun iki yıl önce savcılığa sunduğu dilekçede, şüpheli olarak verdiği isimler ise şöyle: MHK eski başkanı ve 2014’te Antalya’nın Alanya ilçesinde AKP’den belediye başkanı adayı olan Kuddusi Müftüoğlu, Disiplin Kurulu eski başkanı Hüseyin Karaahmetoğlu, hakemler Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun, Deniz Ateş Bitnel, Deniz Çoban, Serkan Ergün, Süleyman Abay, Mustafa Dönmez, Gökhan Ongaç, Eser Birinci, İlker Meral, Edem İrel, Çağatay Şahan, Adil Sinem, Cevdet Kömürcüoğlu, Bahattin Şimşek, Kutluhan Bilgiç, Emre Altun.

Kaynak: Akşam Gazetesi