Araç Kasko Değeri Nedir?

Araç Kasko Değeri Nedir?
5 Temmuz 2018 13:27

Aracınızın sigorta kapsamına alınmasını istediğinizde karşınıza araç kasko değeri kavramı çıkacak. Eğer değer hesaplama aracı hakkında herhangi bir fikriniz yoksa bu konuda aklınıza bir hayli karışabilir. Öncelikle bu kavramın, araçların kasko yani sigorta bakımından değerinin belirlenmesini sağlayan bir araç anlamına geldiğini belirtelim. Her aracın bazı kıstaslar doğrultusunda bir sigorta değeri oluyor. Bu değer aracınızın motorlu taşıt vergisini ödemek istediğinizde de kriter olarak kullanılıyor.

 

 

Her ay trafiğe çıkan tüm araç modelleri ve bu modellerin yaşları baz alınarak bir fiyat listesi hazırlanıyor. Bu fiyat listesi elbette denetime tabi tutuluyor. Türkiye Sigortalar, Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliği tarafından fiyat listesi düzenli olarak takip ediliyor. Kasko yaptırmak istediğinizde de bu fiyat listesinde yer alan rakamlar baz alınıyor. Aracınızın modeli ve yaşına göre sigorta değerini bu listeden görmeniz mümkün. Hem sıfır araçlar hem de ikinci el araçlar için bu fiyat listesinin geçerli olduğunu belirtmeliyiz.

Fakat bu konuda bir noktanın altını çizmek gerekiyor. Bu fiyat listesinin bir öneri niteliğinde olduğu unutulmamalıdır. Örneğin aracınıza ait aksesuarlar ve benzeri durumlarda kasko değeri daha farklı rakamlara tekabül edebilir. Özellikle ek primler söz konusu olduğunda kasko bedeli de daha yüksek rakamlara ulaşabiliyor. Kasko bedeli olarak ödemeniz gereken ücret sigorta poliçesine hangi ek teminatların dahil edilmesini istediğinize göre değişebiliyor.

Aracınızın Kasko Değerini Hesaplayın

Kasko için ödemeniz gereken ücreti gayet kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz. Bunun için internetten de faydalanmanız mümkün. Özellikle Generali web adresinde hem araç kasko değerleri hakkında merak ettiğini tüm sorulara yanıt bulabilir hem de aracınızın kasko değerini öğrenebilirsiniz. Web adresinde kolay kullanılan bir araç yer alıyor.

Aracınızın tipi, model yılı ve markasını hazır seçenekler arasından işaretlemeniz halinde en güncel kasko değer bilgileri karşınıza çıkıyor. Bu sayede kasko yaptırmadan önce ödemeniz gereken ücreti önceden öğrenme şansına da sahip olacaksınız. Ayrıca Generali web adresinden hasarsızlık indirimi ya da araç rayiç bedelleri gibi merak ettiğiniz diğer sorulara yanıt bulmanız da mümkün oluyor. Konuya dair tüm bilgiler detayları ile birlikte sitenin ziyaretçilerine aktarılıyor.