Araba almayı Gürcistan’da deneyebilirsiniz! Gürcistan’dan araç satın almak

Araba almayı Gürcistan’da deneyebilirsiniz! Gürcistan’dan araç satın almak
3 Eylül 2018 08:50

Araba sahibi olmayı herkes ister ama giderek araç sahibi olmak ülkemizde bir lüks haline geldi. Vergiler herkesi düşündürüyor. Fakat vergisi ve diğer ekstra masraflar olmadan araç sahibi olmak istiyorsanız Gürcistan araba almak için uygun yer olabilir. Özellikle Batum şehrinde bu iş epey yapılıyor. Üstelik Mercedes, Audi, Range Rover gibi yüksek kaliteli araba satışlarının ilanlarına bu şehrin galerilerinde çokça rastlıyorsunuz.

 

Neden Gürcistan?

 

Yurt dışından araba getirmenin yollarını bilmek işinizi kolaylaştıracak. Gürcistan’dan alınacak araçlar iki yıl süreyle Türkiye’de rahatça kullanılabilir. Araba vergisi ödenmiyor. Batum araç fiyatları bu konuda çok cazip duruyor. İki yılın sonunda aracı aldığınız yere geri götürüyor ve süre uzatımı yapıyorsunuz veya plaka değişimi de seçenekleriniz arasında. Buradan anlaştığınız bir firma üzerinden aracınızı alabilirsiniz. Bu arada yurt dışında en az altı ay yerleşik kalanların araba alma hakkına sahip olduğunu da eklemek gerekiyor. Bir yıl içinde 185 gün yurt dışında kalma kuralı var.

 

Çok Uygun Fiyatlarla Araç Sahibi Olabilirsiniz

 

Bürokrasinin ve yüksek vergilerin insanları epey zorladığı ticaret sahalarında böyle çözümler dikkat çekiyor. Arabaya ödenen bedel ise işin en cazip kısmını oluşturuyor. Mercedes S350 tipi lüks araçlar yaklaşık 20 bin dolara, Gürcistan ikinci el araçlar piyasasında rahatlıkla bulunabilir. (Cabrio tipi denilen üstü açık modellerin Kafkasya şartlarında zor bulunduğunu hatırlatalım.)

 

Konu hakkında daha ayrıntılı fikir verebilmek için 2015 model Kia Optima bir arabanın  14500 dolar fiyatla satıldığını belirtmek gerek. Aracın otomatik vites olması hayatı kolaylaştıracak. Gürcistan’da araba almayı hak eden kişiler bu pırıl pırıl ve hasarsız araç ile mutlaka ilgileneceklerdir. Geçerli mevzuat kapsamında iki yıl süre ile bu aracı Türkiye’de rahatlıkla kullanabilirsiniz. Almadan önce aynen bizdeki gibi yerel bir ekspertiz yaptırmanız da mümkündür.

 

Herkesin rüyalarını süsleyen Porsche Cayenne V 4,5 da seçenekleriniz arasında. Aracın iç ve dış donanımları ile güvenlik ve medya paketi gayet uzun bir liste tutuyor. Siyah renkli bu araç ikinci el araç listelerinin yıldızı olarak duruyor. Gürcistan satışlı arabalar artık çokça ilgi topluyor.