APO serbest kalacak!

APO serbest kalacak!
27 Aralık 2014 09:14

AKP ile PKK arasındaki pazarlıkta kirli plan deşifre oldu:

 
Önce toplumu alıştıracaklar sonra Apo’yu bırakacaklar!..

 
PKK, Öcalan’ın İmralf dan çıkacağı tarihi açıkladı, hükümet yalanlayamadı… AKP, hainlere verdiği sözü yerine getirip toplumu 30 bin kişinin katilinin serbest bırakılacağı güne adım adım hazırlıyor j ayri resmi koalisyon ortakları HDP/ÖcaI m lan/PKK ile el ele vererek ‘çözüm’ adına Türkiye’yi geri dönülemez noktaya taşıyan AKP iktidarının hainlere verdiği sözler tek tek ortaya dökülüyor. Murat Karayılan’ın, Öcalan’ın 2015’in ilk aylarında serbest kalacağını açıklamasının ardından, PKK çizgisinde yayın yapan Özgür Gündem gazetesinin yazarı Cahit Mervan da çarpıcı bir iddiayı ortaya koydu.

 
AKP, PKK İLE 2013 YILINDA ANLAŞTI

 

 

Mervan, “Öcalan özgür olacak mı?” başlıklı yazısında, AKP sözcülerinin çözüm sürecinin sonunda Öcalan’ın özgür kalmayacağım söylemesinin ‘büyük bir yalan’ olduğunu savundu.

 

Mervan’ın iddiasına göre, Öcalan’ın serbest bırakılması için PKK ile anlaşan Hükümet, vatandaşı 3 bin kişinin katilinin özgür bırakılması fikrine aliŞ’ tırma sözünü de verdi. Cahit Mervan, o kirli pazarlığın perde arkasını şöyle deşifre etti: “2013 yılının ilk ayında ilam yapılan çözüm süreci Öcalan’ın özgürlüğünü öngörüyordu. Varılan mutabakatta bu vardı. Bu stratejik öneme sahip noktada bir değişiklik de olmadı. Hatta Türk toplumunun Öcalan’ın özgürlüğü konusunda ‘uygun hale’ getirilmesi görevi Türk hükümetinindiHükümetin çözüm sürecindeki ev ödevlerinden bir tanesi de Türk toplumunu Öcalan’ın özgürlüğüne hazırlamaktı. Sanki hiç bunlar olmamış ve konuşulmamış gibi davranmak gerçekten de ‘anakronik’ bir haldir. Geçmişte yaşamaktır.”

 

 

BARIŞ OLMAZSA SAVAŞ ÇIKAR

 

 

“İster başanyla sonuçlansın, ister tümden çölsün, Öcalan’ı adada tutmak artık mümkün değildir” yorumunda bulunan Özgür Gündem yazarı “Türk hükümeti çaba gösterirlerse bu süreç bir İç savaş dönüşmeden barışla sonuçlanacak” dedi.